Informatiepunt veranderingen in de zorg

Per 1 januari 2015 verandert er veel in de zorg. De Wet maatschappelijke ondersteuning, de nieuwe Jeugdwet en de Wet Langdurige Zorg worden ingevoerd.

Veranderingen In De Zorg _banner

Wat betekenen de veranderingen in de zorg voor u? Wij hebben per situatie de veranderingen in de zorg weergegeven in onderstaande tabel.

Huidige geldige
indicatie
Huidige
situatie

Nieuwe
situatie

Wat te doen? Gevolg
Klik om de tabel te lezen Klik om de tabel te lezen Klik om de tabel te lezen Klik om de tabel te lezen Klik om de tabel te lezen

  • Mocht u na het doornemen van de tabel nog vragen hebben bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem dan contact op met uw persoonlijk ondersteuner of teamleider. Zij zijn uw eerste aanspreekpunt en kunnen u verder helpen.
  • Daarnaast kunt u het 'informatiepunt verandering in de zorg' bereiken via
    - telefoon: 088 - 770 2648 bereikbaar tussen 8.30 - 12.30 uur
    - e-mail: informatiepunt@prismanet.nl
    - onderstaand formulier.

Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden. Doordat er nog steeds nieuwe ontwikkelingen zijn en besluitvorming nog niet volledig is afgerond kunnen er nog (dagelijks) wijzigingen plaatsvinden. Vandaar deze informatie steeds als basis te zien maar te toetsen aan de 2 landelijke sites:

Stel hieronder uw vraag
Wijkschakel

Wijkschakel is er voor burgers waarvoor de stap naar een arts of hulpverlening nog wat groot is maar die wel met vragen zitten. Wijkschakel is er voor mensen die zich zorgen maken om iemand uit de buurt en die het fijn zouden vinden als daar eens iemand langs gaat. Vanaf nu is er in uw buurt een professional, die hiervoor te benaderen is en u graag helpt; de medewerker Wijkschakel.

Lees meer >

Bel ons!088 7702200