Prisma en mensenrechten

Prisma maakt zich hard voor rechten van mensen met een beperking. Op 10 december 2015, de dag van de mensenrechten, ondertekende Prisma dan ook samen met cliënten en vertegenwoordigers het VN-verdrag over dit onderwerp.

De bekrachtiging van het verdrag door Prisma, vormde tevens het startsein van het project ‘Meer dan recht alleen en de foto-expositie PS LetMEbe’. Twee middelen die ons hebben geholpen om ook echt aan de slag te gaan met het verdrag en te werken aan bewustwording binnen en buiten Prisma. Want handelen wij zelf eigenlijk al helemaal naar deze rechten? Of zijn er verbeterpunten? En zo ja, wat zijn die verbeterpunten dan?

Drie thema’s
In het project stonden drie thema’s centraal: privacy, gelijkwaardigheid en toegankelijkheid. De hele organisatie werd aangespoord om in hun dagelijkse werkzaamheden na te denken over en aan de slag te gaan met deze thema’s. Binnen twee locaties, zogenaamde proeftuinen, werd versneld aan de slag gegaan. Deze locaties werden ook actief gecoacht. Ben je benieuwd naar de mooie voorbeelden en resultaten die we op deze thema’s boekten? Klik dan hier of bekijk alle spiegelbeelden op deze website hier. 

Terugblik
Op 8 december 2016 blikken we terug. Dit doen we samen met stakeholders, collega-instelling, gemeenten, medewerkers en cliënten. Daarnaast is er een nieuwe foto expositie ‘Spiegelbeelden’ ontwikkelt. Deze beelden zijn een vervolg op de foto expositie PSLetMEbe, en brengen verhalen van het afgelopen jaar in beeld.  

De foto-expositie PSletMEbe is tot half 2017 ‘on Tour’. De ‘spiegelbeelden’ worden tijdens de ‘Spiegeldag’ en de kerstmarkt vertoond.

Beiden foto-exposities zijn tevens gebundeld in prachtige boekjes. Bekijk deze online.

 
De 'foto-expositie PS LetMEbe' is ook vastgelegd in een prachtig boekje.  Wil jij deze bestellen? Neem dan contact op met communicatie@prismanet.nl 
Interessante websites
Gewoon (Gelijk)
widget

Bel ons!088 7702200