‘Gelijke kansen voor iedereen’: Lucille Werner op werkbezoek bij Prisma

Waalwijk, 15 maart 2021

Afgelopen vrijdag was Lucille Werner - oprichtster van de Lucille Werner Foundation en toekomstig Tweede Kamerlid - op werkbezoek bij het hospice van Prisma. 

Lucille maakt zich sterk voor de integratie van mensen met een beperking in de samenleving. Een gedeelde missie met Prisma, welke dan ook tijdens het openhartige, fijne bezoek uitvoerig werd besproken.

Specifiek aan bod kwam het belang van palliatieve zorg in de gehandicaptensector (zorg voor iemand die niet meer zal genezen) en een veilige plek om te sterven. Gelijke kansen voor iedereen is ons gezamenlijke doel. Daarom werd ook toegelicht dat palliatieve zorg beschikbaar is voor iedereen met een maatschappelijke beperking. Mensen met bijvoorbeeld een verslaving of die dak- en thuisloos zijn, kunnen ook binnen het hospice van Prisma zorg krijgen.

Een hospice bezoeken kan best confronterend zijn, maar Lucille voelde vooral de sfeer waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. “Wat een eye-opener, we staan er veel te weinig bij stil dat mensen allemaal een plek nodig hebben, ook als ze ziek worden en zij zullen sterven”.

Wij zijn trots dat Lucille ons onderdeel maakte van haar werkbezoeken. Lucille: “Ik zie het als een kans om al deze ervaringen mee te nemen en straks te kunnen gebruiken in mijn werk in de Tweede Kamer.”