Multipoli Bijonz lanceert interdisciplinair expertisecentrum in Brabant

Datum: 5 dec 2017Onderwerp: Nieuws

Het antwoord voor mensen met een gespecialiseerde en of gecombineerde hulpvraag

4 december heeft Multipoli Bijonz haar eerste filiaal geopend in Brabant. Initiatiefnemer Prisma is samen met vijf andere zorgaanbieders dit unieke samenwerkingsverband aangegaan. De poli voldoet aan de verwachting van het Nederlands Zorginstituut waarbij de bekende VG-poli’s zouden moeten evolueren tot interdisciplinaire expertisecentra. In deze expertisecentra vinden ontwikkeling van interdisciplinaire comorbiditeit clusters plaats die de basis vormt voor kwaliteit in de poliklinieken en bijvoorbeeld voor verzekeraars.
Opening Jac En Jaap

In 2014 publiceerde het Radboud UMC een onderzoek naar eerstelijnszorg op maat voor mensen met een verstandelijke beperking. Conclusie was dat kwaliteit, effectiviteit en continuïteit van medische zorg aan mensen met een verstandelijke beperking een verbetering van communicatie en samenwerking vereist tussen huisarts, netwerk en professionele begeleiders van zorgaanbieders. Met de komst van Multipoli Bijonz brengen we expertise en kennis over de doelgroep dichter bij de huisarts. We ondersteunen de huisarts in behandeling en verwijzing. Daarnaast is er sprake van optimalisering van de samenwerking in de 0e, 1e en 2e lijn. Frank Peeters, manager Multipoli Bijonz: “Vanaf het begin is er een grote mate van enthousiasme bij de ketenpartners om Multipoli Bijonz tot een succes te maken. Ik ben ervan overtuigd dat dit unieke samenwerkingsconcept het potentieel heeft een groot succes te worden in Nederland.’’

Binnen Multipoli Bijonz bieden we oplossingen voor mensen met een verstandelijke beperking die een multicomplexe fysieke, psychische of zintuiglijke hulpvraag hebben. Resultaat van de zorg die we bieden moet zijn dat deze zinniger, zuiniger en excellent is. De verbeterde toegankelijkheid en de verbeterde samenwerking moet gaan leiden tot een lagere zorgconsumptie.

Het belangrijkste uitgangspunt is de tevredenheid van de klant. In dit ketenmodel hebben Koninklijke Visio, Kentalis, Novadic Kentron, Indigo, Cello en Prisma de handen ineen geslagen en zich gecommitteerd aan de Multipoli Bijonz. In 2018 zullen de deelnemende partijen in transitie gaan en beogen zij het realiseren van integrale multidisciplinaire samenwerking in de 1e, 2e en 3e lijn. Vooralsnog zullen diensten nog naast elkaar worden aangeboden. Multipoli Bijonz gaat van start in Waalwijk, er volgt snel uitbreiding naar Tilburg, Breda en Den Bosch. Streven is om dit concept door te ontwikkelen en verder uit te rollen binnen Brabant en daarbuiten.
Opening Frank  Opening Bijonz Algemeen

Voor grotere afbeelding klik rechter foto aan. 

widget

Bel ons!088 7702200