Dagbesteding bij een licht verstandelijke beperking

Kevin (27) heeft een licht verstandelijke beperking. Hij woont begeleid bij Prisma en gaat naar dagbesteding bij IKEA in Breda. Maak kennis met deze IKEA-expert.

IMG_6031_b.jpg

Altijd maatwerk

Voorheen werkte Kevin in een apotheek, maar daarvoor moest hij anderhalf uur reizen. Daarom wilde hij graag wat dichter bij huis werken. Nu is hij voor drie dagen per week aan de slag bij IKEA in Breda. In deze dagbestedingslocatie houdt hij zich met verschillende klusjes bezig. “Ik vind mijn werk hartstikke leuk. Ik scan producten, gooi karton weg, vul potloden aan en doe sociale contacten op.”
IMG_6033_b.jpg
“Ik vind mijn werk hartstikke leuk. Ik hoop dat ik nog heel lang kan blijven werken bij IKEA Breda.” - Kevin
KAB_1653_b.jpg

Alles leren

De dagbesteding bij IKEA Breda is een nieuw project dat pas driekwart jaar bestaat. Begeleider Eva vertelt: “We wilden graag dat iedereen alle werkzaamheden en de hele winkel leerde kennen. Daarom zijn we heel breed begonnen met allerlei klusjes, zoals meubels in elkaar schroeven of de winkel fifo bijvullen. Zo ontdekken we wat mensen leuk vinden en wat bij ze past.”
KAB_1614_b.jpg
“Het project bij IKEA Breda is een succes. Toen we in de zomer drie weken vakantie hadden, kregen we te horen dat ze ons echt hadden gemist.” - Begeleider Eva
IMG_5978_b.jpg

Retouren

Kevin wilde graag meer met het IKEA-personeel samenwerken. Daarom zocht Eva naar een oplossing op maat. Nu wordt hij getraind om producten die bij de klantenservice worden teruggebracht op de juiste plek in de schappen te retourneren. Kevin: “Hiervoor leerde ik met een speciale scanner werken. Die scant de producten en vertelt mij precies waar in de winkel ze terug moeten komen.”

Prisma heeft diverse soorten dagbesteding

Ook voor mensen met een licht verstandelijke beperking.