Vrijwilligers, bijzonder door er gewoon te zijn

Vrijwilligers zijn met hun inzet, aandacht en enthousiasme een waardevolle en onmisbare schakel in de vrije tijd en sociale netwerk van mensen met een beperking. Zij zijn bij Prisma niet meer weg te denken. Heb je tijd over en gaat je hart uit naar mensen met een beperking? Bekijk de vacatures en neem contact met ons op. Je bent van harte welkom.

Je kunt veel voor mensen met een verstandelijke beperking betekenen: boodschappen doen, een avondje uit, mee naar een voetbalwedstrijd of gewoon gezellig een kop koffie drinken. Een vrijwilliger is belangrijk voor de cliënt en voor Prisma. Daarom maken we goede afspraken met een overeenkomst en een onkostenvergoeding. Ook sluiten wij voor iedereen een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering af.

Wat voor vrijwilligerswerk wil je doen bij Prisma ?
Om antwoord te krijgen op deze vraag kun je jezelf onderstaande vragen stellen:

  • Wat vind je leuk om zelf te doen?
  • Wanneer heb je mogelijkheden voor vrijwilligerswerk?
  • Hoe vaak ben je beschikbaar?
  • Met welke reden ben je op zoek naar vrijwilligerswerk?
  • Welke doelgroep spreekt je aan? (LVG, MVG en EVG )
  • Waar woon je?
  • Op welke manier kun je reizen?

Als je interesse hebt om vrijwilligerswerk te komen doen bij Prisma, kijk dan bij de "vacatures vrijwilligers". Je kunt dan direct solliciteren op een vacature voor vrijwilligers die bij jou past.
Als je toch meer informatie wil, stuur dan een e-mail naar vrijwilligers@prismanet.nl 


Hoe kan je als vrijwilliger aan de slag bij Prisma ?
Nadat je via de Prismasite gesolliciteerd hebt op een vrijwilligersvacature (locatie of cliënt) dan neemt de teamleider of een contactpersoon van de locatie binnen 2 weken contact met je op om een afspraak met je te plannen.
Er zal dan een kennismakingsgesprek plaatsvinden op de locatie en eventueel ook met de cliënt.  Als dit gesprek positief is kunnen er verdere afspraken worden gemaakt. Nadat er afspraken gemaakt zijn over werkzaamheden, uren etc. ontvang je een vrijwilligerscontract van Prisma.
Als vrijwilliger met een vrijwilligerscontract ben je verzekerd voor het werk wat  je doet bij Prisma. Ook heb je recht op reiskosten. Deze kun je declareren via een reiskostenformulier voor vrijwilligers. 
Indien je als vrijwilliger bij ons aan de slag wil, vragen we je ook een Verklaring van Goed Gedrag (VOG) in te leveren. Vanuit de Wet wordt dit verplicht gesteld.

Bel ons!088 7702200