Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling - Licht Verstandelijke Beperkten

IAG-VB is er speciaal voor multiprobleem gezinnen met kinderen van 0 tot 23 jaar. Dit zijn gezinnen waarvan minimaal een van de gezinsleden een (verstandelijke) beperking of ontwikkelingsachterstand heeft, dit kan dus zowel de ouder als het kind zijn.

Zorgaanbod _ondersteuning Thuis _beeldmerk

Daarnaast is er sprake van bijkomende problematieken waardoor het opvoedingsklimaat zorgelijk kan worden genoemd. Vaak veroorzaken deze gezinnen veel overlast in de buurt en vertonen zij zorg mijdend gedrag.

AG-VB vindt plaats in de thuissituatie in een kortdurende periode van maximaal zeven maanden en richt zich op het veranderingsproces. Denk daarbij aan:
•    verbeteren van opvoedingstaken
•    een ondertoezichtstelling stoppen
•    gedragsproblemen verminderen
•    toename van ontwikkelingstaken
•    gezinnen leren omgaan met de gevolgen van de beperking.

De behandeling sluit aan bij het gezin en is zet het gezin en betrokken netwerk in zijn kracht. Oplossingen die binnen het gezinssysteem en het netwerk aanwezig zijn, versterken en gebruiken we.

Film Kind En Gezin Content 2

Meer informatie ontvangen?
Neem contact op met een klantbegeleider van Entree 088-770 - 2491. Je kunt ook het contactformulier invullen, wij nemen dan binnen 3 werkdagen contact op met jou. De klantbegeleiders van Prisma kunnen samen met u de mogelijkheden bespreken. Ook kunnen zij informatie verstrekken over de benodigde indicatie.

Welke zorg past bij u?
Tijdens de aanmeldprocedure kijkt een persoonlijk klantbegeleider hoe we het beste kunnen helpen. Zo kunnen wij zorg bieden die past bij de situatie. Wij kijken waar iemand plezier in heeft en over welk talent hij beschikt. Daar spelen wij dan op in. >Bekijk onze aanmeldingsprocedure.

Beperkingen _hoofd _v2 Voorwie _hoofd _v2

widgetwidget

Bel ons!088 7702200