Actueel 3 Computer

Prisma opent nieuwe locatie voor begeleiding van kinderen met een beperking in Raamsdonksveer

In Raamsdonksveer zijn de voorbereidingen in volle gang voor de nieuwbouw van het Kindcentrum begin 2021. Het Kindcentrum zal onder andere Orthopedagogisch Dagcentrum 't Overstapje (ODC) huisvesten. In het ODC krijgen kinderen met een beperking begeleiding. Ze ontwikkelen door samen te spelen, krijgen van een specialistisch team lessen om te kunnen praten, oefenen met een bewegingstherapeut en maken met de andere kinderen muziek. Het ODC was ruim 40 jaar gevestigd op de Beethovenlaan. Omdat dat gebouw verouderd was, is gekozen voor een tijdelijke locatie aan de Theresiastraat. Gisteren is die tijdelijke locatie officieel geopend. In het belang van de kinderen werd de symbolische opening kleinschalig gehouden, maar dat deed niets af aan het feestelijk moment.  

Susan Meijs, begeleidster bij het ODC, met een van de kinderen.

Linda Tielen, teamleider bij Prisma, keek samen met de genodigden kort terug op de historie van het ODC. In al die jaren hebben heel wat kinderen zich op allerlei gebieden kunnen ontwikkelen.  Van daaruit schetste ze het perspectief voor de toekomst. Onder luid getrommel gaven de kinderen aan dat het tijd was om te stoppen met praten, zodat zij met hun ouders de ruimtes konden bekijken waar zij elke dag zo hard aan het werk zijn. Waar zij zich veilig en geborgen voelen, waardoor zij gestimuleerd worden om tot ontwikkeling te komen.

Eigentijdse omgeving
De tijdelijke locatie, midden in het dorp, werd verbouwd en kindvriendelijk gemaakt, met veel meer licht. Een aangename, eigentijdse omgeving voor de kinderen en de medewerkers, die na maanden voorbereiding in september hun intrek konden nemen. Linda Tielen: ‘In het begin was het nog een beetje wennen voor zowel de kinderen als het team. Andere geluiden, andere ruimtes, het vinden van spullen… maar we hebben het samen vormgegeven. De komende periode zullen we steeds meer "onze" ziel in het pand laten komen, zodat iedereen die binnenkomt bij ons zich welkom zal voelen.’

De start van de nieuwbouw van het Kindcentrum is gepland voor begin 2021.