Ik voel me fijner en veiliger, wat me een gevoel van vrijheid geeft.

Bianca ontvangt al enkele jaren ambulante hulp van Makker, waarbij ze thuis ondersteuning krijgt. Voordat ze de Rots & Water-training ging volgen, voelde ze zich gespannen, onzeker en niet op haar gemak. Na de training merkt ze dat ze veel meer zichzelf is geworden.

 

Bianca 1

Onzeker

Bianca (49) straalt tegenwoordig van spontaniteit en maakt graag grapjes. Dat was niet altijd zo. Als productiemedewerkster bij MidZuid in Oosterhout is ze blij met haar werk. Bianca benadrukt: "Er werken daar verschillende mensen met een beperking en we zijn allemaal uniek, maar bovenal zijn we allemaal mens." Toch was ze onzeker. Die onzekerheid zorgde ervoor dat ze weinig sociaal contact had met mensen om haar heen. Ze nam weinig initiatief en kwam weinig buiten. "Ik liet veel dingen over aan mijn vriend, durfde de telefoon niet op te nemen, ging niet naar oudergesprekken op school en vroeg mijn vriend om me ziek te melden op het werk. Ik deed eigenlijk niets, ging alleen naar mijn werk en direct terug naar huis, ik was aan huis gekluisterd."
Bianca 2

Rots & Water voor zelfstandigheid en zelfvertrouwen

Rots & Water is een training die zich richt op persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden. Het is een weerbaarheidstraining en een programma tegen pesten. Het unieke van deze training is de psychofysieke aanpak, waarbij driekwart van de tijd bestaat uit oefeningen in spelvorm. De rest van de tijd worden er gesprekken gevoerd. Tijdens de lessen is er ruimte voor psycho-educatie, zelfreflectie en kringgesprekken. Met de ambulante begeleiding koos Bianca voor de Rots & Water training. Om onder andere aan meer zelfstandigheid en zelfvertrouwen te werken.

Samen de uitdaging aan

Bianca werkte samen met Rots & Water-trainster Mirjam. Ze maakten veel gebruik van rollenspellen en praktijkvoorbeelden tijdens de training, waardoor Bianca de informatie snel begreep en werd uitgedaagd. De ambulante begeleiding merkte op dat Bianca steeds zelfstandiger en ontspannen werd. Ze had ook steeds minder ondersteuning nodig bij het huiswerk van Rots & Water. Bianca gaat ervoor: "Mirjam zegt altijd: er zijn nooit verliezers. Zelfs als je verliest, heb je niet echt verloren, omdat je het tenminste hebt geprobeerd.”

Bianca 3
"Rots & Water heeft heel veel voor mij betekend. Ik voel me veel sterker en heb meer zelfvertrouwen. Ik voel me fijner en veiliger, wat me een gevoel van vrijheid geeft.”

Rots & Water training helpt echt

Haar sociale netwerk is groter geworden en ze kan beter reageren op verschillende situaties. Bianca: “Wanneer ik mijn emoties voel opkomen, luister ik naar mijn intuïtie en kijk ik naar mijn lichaamstaal. Ook gebruik ik ademkracht, want als ik via mijn buik goed inadem en goed uitblaas, krijg ik meer rust en kan ik beter nadenken.” Bianca vindt Rots & Water training een echte aanrader: “Rots & Water training moet je vooral doen, het helpt echt. Eerlijk waar!"

Ook graag lekkerder in je vel én beter voor jezelf opkomen?

Wij kunnen je helpen.