Kom tot rust als kind en gezin

Prisma bouwt een nieuw kindcentrum.
Alle zorg voor jullie kind en gezin onder één dak.

Wij willen voor jouw kind zorgen zoals jij dat doet. Jouw kind mag zich ontwikkelen bij ons, zodat ook jouw gezin zich kan blijven ontwikkelen.
Om jullie ontwikkeling écht voorop te kunnen zetten, bouwen wij ons kindcentrum:
een nieuw gebouw waar ons complete aanbod voor het kind én voor het gezin samenkomt.

Alleen het beste is goed genoeg.
Klik hier voor alle informatie over ons nieuwe centrum.

Waarom is jouw kind bij ons in goede handen?
1. Vroegtijdige signalering en nazorg. Dit vinden wij net zo belangrijk als de daadwerkelijke ondersteuning.
2. We bekijken jullie situatie vanuit meerdere invalshoeken en kijken steeds opnieuw of de zorg nog goed aansluit.

Lees de verhalen van ouders 

Jouw kindje maakt moeilijk contact. Of heeft een tragere ontwikkeling. Het liefste zorg jij natuurlijk zelf voor jouw zoon of dochter, maar soms gaat dat niet meer of is er meer nodig.. Prisma staat dan voor jouw kind en gezin klaar. We stimuleren de ontwikkeling van jouw kind. En geven jou een adempauze wanneer je die nodig hebt. Thuis, op school of op een andere locatie. Lees de verhalen van andere ouders en bekijk wat we voor jou kunnen doen.

1/4

Ervaringsverhalen

Volgende

Bobbie2

Joyce, moeder van Bobbie

“Blijf als ouder aan jezelf denken. Dat houdt mij ook op de been. Het is niet erg om hulp aan te nemen, want het kan je heel veel brengen. Kijk vooral wat bij je past en blijf altijd je gevoel volgen.”
Joyce en Bobbie

Als ouder ken je je kind door en door. Jouw kennis en ervaring zijn daarom hartstikke belangrijk om onze zorg op maat te kunnen maken. Want voor jouw kind zorgen, doen we samen. Bij jou thuis praten we over jouw kind en gezin. We willen alles weten over jullie kind en jullie wensen. Wat vind jij belangrijk qua zorg? Hoe doen jullie het thuis? Wat hebben jullie van ons nodig? We puzzelen net zo lang totdat we iets vinden dat bij jullie past. En leggen je uit wat je van ondersteuning vanuit Prisma kunt verwachten.

IMG 1377

Veilig verder ontwikkelen

Uiteraard bepaal jij welke zorg het beste is voor jouw kind. Misschien ben je al geholpen met eens in de week naar de opvang op zaterdag voor kinderen met een beperking. Of een keer per maand naar een logeergezin. Soms past doordeweekse behandeling of extra hulp bij jullie thuis beter. Een stukje van de zorg loslaten - zodat jij zelf even tot rust kunt komen - voelt natuurlijk heel eng, maar het is niet hetzelfde als alle zorg per direct uit handen geven. Door onze ervaring met de zorg en ondersteuning voor kinderen en het gezin begrijpen we jouw emoties en kijken we wat het beste voor jullie is.

Leer ons kennen

Wij hebben jarenlang ervaring met gezinsbehandeling en -begeleiding. Eén van onze medewerkers is Anne. Zij is intensief ambulant gezinsbehandelaar en komt bij veel gezinnen waar het niet helemaal gaat zoals gewenst.

Zij helpt ouders en kinderen middels een behandeltraject, waarmee ze uiteindelijk zorgt voor meer rust in het gezin. Ze luistert, is zonder vooroordelen en helpt gezinnen naar een betere toekomst. Lees hier haar verhaal.

Marleen dacht dat haar zoon autisme had, maar vrijwel niemand geloofde haar. Bij Prisma vond ze een plek waar niemand oordeelde.

Steun in de rug

De zorg voor jouw kind laat je het liefst nooit aan een ander over. Veel ouders twijfelen dan ook enorm over deze stap. Maar soms wordt het gewoonweg even te veel. Of kan jouw omgeving geen antwoord geven op jouw vragen. Ben je niet toe aan extra zorg, maar wil je wel meer informatie? Misschien helpt ons e-book je dan. Hierin lees je verhalen van andere ouders en nuttige tips.
Lees het e-book hier

Wij zijn er niet alleen voor jouw kind, maar voor het hele gezin.

We overleggen graag hoe we jou het beste kunnen helpen.