Een hoge kwaliteit van zorg

IMG_6124_b.jpg

Welke beperking jij ook hebt, Prisma is er voor jou. Wij vinden dat jij een eigen plek in de samenleving verdient. Jouw behoeften, talenten en mogelijkheden helpen ons om de kwaliteit van zorg steeds hoger te tillen.

Wij houden niet zo van onnodige regels

Natuurlijk zijn er soms regels nodig, maar veel liever bekijken wij wat jij als persoon nodig hebt. Waar de een wat meer kan hebben, is de ander juist erg kwetsbaar. Wij letten goed op signalen die jij geeft en passen onze zorg aan op jouw persoonlijke behoeften en mogelijkheden. Als jij gelukkig bent, zijn wij dat ook.

Goede kwaliteit van zorg

De kwaliteit van zorg rust volgens ons op twee hoofdpunten: het contact dat jij hebt met de begeleider en jouw kwaliteit van leven. We willen dat jij comfortabel leeft en gelukkig bent. Daarnaast vinden we het belangrijk dat jouw begeleider ook helemaal op zijn plek zit. Alleen zo biedt hij jou de zorg die jij nodig hebt.

We kijken ook naar onszelf

De beste zorg ontstaat door samen te werken. Wij luisteren daarom goed naar de mensen om jou en om ons heen. We stimuleren onze begeleiders om na te denken over hun eigen handelen. Daarnaast ontwikkelden we een systeem om de kwaliteit van onze zorg te meten. En hoewel dit soms wat papierwerk met zich meebrengt, ligt de focus nog altijd op echt contact. Want dat is waar het volgens ons om draait.

Kwaliteitskader gehandicaptenzorg

We zijn altijd bezig om de zorg voor jou te verbeteren. Daarom doen we regelmatig onderzoek naar de kwaliteit ervan. Bij Prisma werken we volgens het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg. Hoe we volgens dit kader werken aan kwaliteit staat in het jaarlijkse kwaliteitsrapport.  Eenmaal per twee jaar toetst het Keurmerkinstituut Prisma op het kwaliteitskader. Kijk hieronder naar ons kwaliteitsrapport.