Foto Mick En Erna Kind Centrum

“We hebben een leven met Mick en een leven zonder Mick. Dat heb ik geaccepteerd. Toch voelt het leven zonder Mick nooit compleet’.

Mick (16) woont vier dagen per week bij Prisma en drie dagen per week thuis in Raamsdonksveer. Samen met zijn moeder Erna (50), vader Robbie (53) en grote broer Jimmy (22).

Een veilige plek

✔️ Een goed en veilig thuis voor jouw kind.

✔️ De woning biedt rust en regelamaat.

✔️ Kinderen mogen zijn wie ze zijn. 

Wij bouwen momenteel een nieuw kindcentrum zodat wij de ontwikkeling van jouw kind en gezin nog meer écht voorop kunnen zetten. 

Ben jij benieuwd naar ons nieuwe kindcentrum? 

Bekijk het hier
Mick En Erna

Ik had het nog wel even kunnen rekken

16 jaar geleden komt Mick ter wereld. Als tweede zoon maakt hij het gezin van Robbie en Erna compleet. Bij de geboorte lijkt Mick een gezonde baby. Rustig… maar gezond. Toch merkt Erna al snel dat de ontwikkeling van Mick anders is dan die van Jimmy. Erna: “Mick was wel erg rustig. Staarde vaak minutenlang naar het licht en het kruipen liet erg lang op zich wachten. De professionals op het consultatiebureau maakten zich nog niet direct zorgen, daar had ik het nog wel even kunnen rekken. Mijn gevoel zei echter dat er iets mis was. Op ons verzoek werden we doorverwezen naar de kinderarts.”
IMG 20221212 WA0000

Op zoek naar antwoorden

Op dat moment begon een lange zoektocht naar wat er met Mick aan de hand zou zijn. Onderzoek na onderzoek volgde. Antwoorden helaas niet. Ondertussen ging Mick naar het medisch kinderdagverblijf (MKD) en leerde hij met behulp van fysiotherapie toch kruipen en op termijn ook lopen. De onderzoeken in het ziekenhuis gingen door en leidden rond Mick z’n 5e levensjaar toch tot een diagnose. Mick heeft het ATR-x syndroom. Later blijkt ook de broer van Erna, die een verstandelijke beperking heeft, het syndroom te hebben.
“Ook Jimmy, de broer van Mick, verdient ouders die aandacht voor hem hebben”

Niemand houdt zoveel van Mick als dat wij dat doen


“De keuze die we maakten, was moeilijk en zorgde in de beginfase voor schuldgevoelens. Inmiddels weet ik dat we er goed aan doen. Mick heeft het fijn en voelt zich thuis op de woning. Tegelijkertijd hebben wij de ruimte en vrijheid om ook goed voor onszelf en elkaar te zorgen. Op de momenten dat we dat doen, weet ik dat er goede professionals voor Mick klaar staan. En nee, ze houden niet zoveel van Mick als dat wij dat als ouders en broer doen. Maar ze weten wat ze doen en zijn er elke dag opnieuw met goede en frisse moed voor hem. Dat geeft me rust.”

Mooie vooruitzichten


In 2023 verhuist Mick naar het nieuwe Kindcentrum van Prisma. Ook in Raamsdonksveer. Erna: “Hij blijft dus lekker dichtbij. En nog een voordeel. In het Kindcentrum is naast de woning ook het orthopedagogische dagcentrum gevestigd. Hierdoor hoeft Mick niet meer heen en weer te reizen.” Naast de verhuizing staat ook een mooie reis naar Curaçao op de planning. In maart ’23 krijgt Mick daar voor de tweede keer dolfijntherapie. Allemaal mooie vooruitzichten.

Wil je graag meer informatie over de kindwoning of advies wat voor jouw gezinssituatie een passende oplossing is?

Prisma biedt een kindwoning aan waar jouw kind écht zichzelf kan zijn. Door in het ritme een stapje terug te nemen, biedt deze woonomgeving rust en regelmaat. Er werken begeleiders die jouw kind echt leren kennen