De kindwoning

Bij Prisma snappen we dat het een worsteling kan zijn als het thuis niet gaat zoals je hoopt. Dat emoties soms de boventoon voeren en dat je misschien het gevoel hebt dat je tekortschiet of zelfs faalt. Daarom willen we je alvast op het hart drukken: weet dat je het niet verkeerd doet. Als het bij jullie net even anders gaat dan je hoopte en de situatie thuis niet prettig meer is, zijn wij er voor je. 

Met onze kindwoning bieden we een goed en veilig thuis voor jouw kind. Deze woning biedt rust en regelmaat, door een stapje terug te nemen en een duidelijke structuur aan te houden. Op die manier helpen we jouw kind weer langzaamaan stapjes vooruit te zetten, op weg naar een zelfstandiger leven.

De kindwoning is een plek waar kinderen mogen zijn wie ze zijn. We communiceren hier open met elkaar, zowel met de kinderen als met de ouders/verzorgers. Die betrokkenheid vinden we bij Prisma belangrijk. Makkelijk is het nooit, de zorg van je kind gedeeltelijk uit handen geven, maar we doen dit samen. Jullie, wij, zij. 

In een openhartig gesprek deelt Lian haar ervaringen van haar zoon Willem die inmiddels vier jaar in de kindwoning woont: “Zij maken zijn leven veilig en behapbaar.”

De kindwoning