Banner Kindcentrum Raamsdonksveer Rveer

Wij bouwen een kindcentrum!

Bij ons kindcentrum in Raamsdonksveer kunnen ouders/verzorgers en verwijzers terecht met al hun vragen over de ontwikkeling van het kind en/of zorgen over de gezinssituatie. De nieuwbouw is per februari 2022 gestart. De opening staat voor 2023 gepland. 

Het kindcentrum wordt een centrale plek voor alle kind- en gezinsvragen. Vroegtijdige signalering en (intensieve) nazorg zijn voor ons belangrijke pijlers in het bieden van goede zorg.

Daarnaast wordt het een kenniscentrum waar de visie, kennis, nieuwe inzichten en externe ontwikkelingen worden gedeeld en geïntegreerd binnen de praktijk van elke dag.

Wil je meer informatie over het Kindcentrum, neem dan contact op via: 088 - 770 2200.

Onze uitgangspunten

  • Ieder kind heeft het recht zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.
  • Jouw kind mag zich zo goed mogelijk ontwikkelen, terwijl je gezin zoveel mogelijk kan blijven deelnemen aan de maatschappij.
  • Als ondersteuning gewenst is, denken en werken we mee om voor ieder kind en gezin het beste te doen.
  • Als thuis opgroeien niet meer mogelijk is, streven we altijd naar passende zorg die bij het kind en het gezin past.
  • Wij nodigen ouders en verwanten altijd uit om aan te geven wat voor hun gezin op dat moment nodig is. 
  • Wij ondersteunen en kijken wat het gezin nodig heeft om in hun kracht te komen.
  • Het is onze missie om naast ouders te staan.

 

Contact

Het laatste nieuws:

10 februari 2022

Op maandag 7 februari ging de eerste schop de grond in voor de bouw van het nieuwe kindcentrum in Raamsdonksveer. Prisma bouwt dit nieuwe kindcentrum om kinderen en gezinnen met een zorg- of ondersteuningsvraag optimaal te kunnen begeleiden. Het nieuwe gebouw is zorgvuldig ontworpen en ingedeeld om ondersteunend te zijn aan de zorg en zet sterk in op de verbinding tussen kinderen, hun gezinnen en de begeleiders. 

Het gebouw bestaat straks uit twee delen. Er komen 32 zorgwoningen en een orthopedagogisch dagcentrum, die verbonden zijn door middel van een loopbrug. De woningen zijn bestemd voor jonge kinderen tot jongvolwassenen met een ondersteuningsvraag op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Prisma biedt hier straks ook deeltijd wonen en logeerplekken, om gezinnen te ontlasten. Door bijvoorbeeld voor weekenden een logeerplek beschikbaar te stellen voor kinderen met een ondersteuningsvraag. Het gebouw fungeert daarnaast ook als kenniscentrum. Ouders en begeleiders kunnen elkaar hier ontmoeten en ouders kunnen hier informatie krijgen en vragen stellen over de ontwikkeling van hun kind wanneer er zorgen zijn. Eind 2023 is het kindcentrum gereed.

Wilma Claassen, manager zorg Prisma: “Bijzonder is dat we hier ook deeltijd-woningen hebben. Mensen wonen dan een paar dagen hier en een paar dagen thuis. Dat betekent dat we ook kunnen aansluiten op de ontwikkeling van het kind én de ontwikkeling van het gezin.”

Het nieuwe gebouw met het kindcentrum maakt deel uit van de vernieuwing van de buurt Theresiakwartier in Geertruidenberg.

Heb je vragen of zorgen over de ontwikkeling van je kind en wil je dat wij met je meedenken? Dan ben je van harte welkom om contact met ons op te nemen via 088-770 2200.

Tijdlijn bouw Kindcentrum

Tijdlijn K&G Nieuwbouw V3

Dronebeelden sloop panden Raamsdonksveer