Actueel 3 Computer

Officiële Opening van Tiny Houses op Landpark - Een Nieuw Begin voor Zorgzame Gemeenschap

Biezenmortel - 5 oktober 2023

Een stralende zon verwelkomde gister de gasten op het langverwachte evenement: de officiële opening van de Tiny Houses op het Landpark. Na jaren van voorbereiding en hard werk was dit moment eindelijk aangebroken, waarbij de Tiny Houses een nieuw hoofdstuk markeren in de geschiedenis van dit bijzondere initiatief.

Het Landpark, een plek die bekendstaat om zijn aandacht voor mensen met een zorgvraag en zijn streven naar inclusiviteit, vierde deze mijlpaal met een ceremonie vol inspirerende speeches en hartverwarmende dankbetuigingen. Onder degenen die het podium betraden, waren Brigite van Haaften, Jaap de Bruin, initiatiefnemer Stijn van Kreij en Wethouder van Tilburg Marcelle Hendrickx.

Na de inspirerende toespraken werd het hoogtepunt van de dag gemarkeerd door de officiële opening van een speciaal bankje. Dit bankje symboliseert het samen bouwen aan een zorgzame gemeenschap op het Landpark. De aanwezigen, waaronder bewoners, buurtverbinders, medewerkers, en betrokken samenwerkingspartners, hebben het bankje gezamenlijk onthuld als teken van eenheid en verbondenheid.

Met de officiële opening van de Tiny Houses op het Landpark is een nieuwe fase ingeluid voor deze bijzondere gemeenschap. Het belooft een plek te zijn waar mensen met diverse achtergronden en behoeften samenkomen om een inclusieve, zorgzame gemeenschap te vormen. Door de woningen ontstaan toevallige ontmoetingen en spontane momenten van wederkerigheid die buren met elkaar delen. Het wordt het vlindereffect genoemd: kleine momenten die grote effecten hebben. Hiermee bouwen Prisma en Butterfly Effect aan een bruisende, zorgzame gemeenschap voor de toekomst.
De Tiny Houses staan klaar om de dromen van velen te vervullen en een warme thuis te bieden.

Bekijk ook ons kwaliteitsrapport en bestuursverslag