Scherm­Afbeelding 2024 01 25 Om 13.51.32

Samen voor Duurzaam!

Nieuws: Prisma gecertificeerd voor Milieuthermometer Zorg certificaat Brons
Sinds onze ondertekening van de Green Deal Hart van Brabant in 2017 werken we hard aan verschillende duurzame maatregelen. Denk aan duurzame inkoop of schoonmaak, ons afvalbeleid of klimaatmaatregelen voor ons vastgoed en nog veel meer. Iedereen binnen Prisma en het Green Team in het bijzonder heeft er keihard aan gewerkt met als resultaat een Bronzen certificaat voor heel Prisma. Allemaal van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Het bronzen certificaat voor duurzaamheid bevestigt de inzet van onze zorgorganisatie voor ecologische verantwoordelijkheid en maatschappelijke betrokkenheid. Doordat we voldoen aan strikte duurzaamheidsnormen, laten we zien dat we actief streven naar een milieuvriendelijke en duurzame omgeving. We benadrukken het belang van de betrokkenheid en medewerking van alle medewerkers binnen de organisatie om dit doel te bereiken. Werken aan duurzaamheid is helaas nooit af en het is dringender dan ooit om ook als zorgorganisatie deel te nemen aan deze groene beweging. Prisma ziet duurzaamheid juist als een kans om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Bijvoorbeeld door te streven naar een fijnere leefomgeving met meer groen of door inzet op gezondheid door middel van voeding en beweging.
Boom En Wereld 01

Mobiliteitsbeleid en carpoolcommunity

We zetten grote stappen op het gebied van duurzaamheid, waaronder het opstellen van een beleid voor duurzame mobiliteit. Het doel van dit beleid is het verminderen van de milieubelasting van vervoer binnen Prisma. We streven ernaar dat iedereen binnen Prisma de mogelijkheid heeft om op een duurzame manier te reizen.

Vragenlijst Landpark

Een concreet duurzaam voorbeeld is gezamenlijk reizen, zoals bijvoorbeeld carpoolen. Carpoolen brengt niet alleen voordelen met zich mee voor het milieu, maar ook voor de portemonnee en teambuilding! Daarom ontvangen medewerkers van het Landpark volgende week een vragenlijst waarin ze kunnen aangeven of en hoe ze willen deelnemen aan carpoolen. Dit initiatief komt voort uit veelvuldige verzoeken, dus we vragen vriendelijk om de vragenlijst in te vullen, zodat we hiermee aan de slag kunnen.

En er zijn meer duurzame opties, denk hierbij aan:

  • Laat je auto staan en pak de fiets
    Fietsen in de kou geeft niet alleen een gratis boost aan je weerstand, maar zorgt ook voor besparingen op je brandstofkosten en draagt bij aan een groenere omgeving. Een kleine inspanning met een grote impact!

  • Uitzetten verwarming
    Je kunt dagelijks een steentje bijdragen aan een duurzamer Prisma, vooral in deze tijd van het jaar waarin we veel kunnen doen voor het milieu. Let er bijvoorbeeld op dat de verwarmingen uit of laag staan wanneer de ruimte niet gebruikt wordt. Doe de lichten uit waar dat kan en zet apparaten uit. Spreek gerust ook je collega’s erop aan. Niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor de kosten is energiebesparing belangrijk. Het zijn kleine handelingen die bijdragen aan betaalbare zorg, verminderde energiekosten en een groenere planeet!

  • Kies een keer voor een vegetarische maaltijd
    Het eten van vlees en zuivel is erg belastend voor het milieu. Kiezen voor plantaardige eiwitten, zoals peulvruchten, noten of een keer een vegetarische burger met extra groenten is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je eigen gezondheid.

Prisma neemt diverse initiatieven voor duurzame zorg, waarover we uitgebreider zullen informeren tijdens MKT's en andere overlegmomenten. Eén ding staat vast: we begrijpen allemaal wat duurzaamheid betekent en waarom het belangrijk is. Laten we daarom samen aan de slag gaan.