Hulp voor jonge kinderen

Dagbehandeling

Ons orthopedagogische dagcentrum (ODC) is er voor jullie wanneer jullie kind vanwege een (verstandelijke) beperking of ontwikkelingsachterstand (nog) niet naar een reguliere peuterspeelzaal of basisschool kan. 
In deze dagbehandeling-groep gaan spelen, leren en ervaren hand in hand, met als doel dat jullie kind op termijn (weer) kan deelnemen aan regulier onderwijs. 

We starten altijd met een periode van observatie en om een goed beeld te krijgen van jullie kind en zijn/haar wensen, behoeften en talenten. Uiteraard worden jullie als ouder/ verzorger betrokken bij deze beeldvorming. Aan de hand hiervan beoordelen we of jullie kind kan doorstromen naar een vorm van onderwijs of in welke groep hij/zij het beste past. Elke groep heeft namelijk zijn specifieke programma met activiteiten. Samen met jullie en het team van gedragskundige, kinderfysiotherapeute, kinderlogopediste en eventueel andere deskundigen stellen we een individueel behandelplan op om tot een optimale ontwikkeling van jullie kind te komen. 
Ook organiseren we mogelijkheden voor kinderen om andere kinderen (zonder beperking) te ontmoeten binnen bijvoorbeeld een reguliere peuterspeelzaal of basisschool.

Bel ons op 088 - 770 2491 voor alle informatie of stuur een Whatsapp naar 06 - 5769 6173.