Vrijwilligerswerk in de zorg bezorgt een goed gevoel

Vrijwilligers maken de zorg nog persoonlijker. Help je ons mee?
Arbeidsvoorwaarden.jpg

Vrijwilligerswerk in de zorg bezorgt een goed gevoel

Wij zijn hartstikke trots op onze vrijwilligers. Ze zijn onmisbaar om net dat beetje extra persoonlijke aandacht en plezier te brengen. En ze zorgen dat onze begeleiders meer tijd overhouden voor hun kerntaken. Kortom: vrijwilligerswerk in de zorg is onmisbaar. Wij kunnen altijd nieuwe mensen gebruiken. Kom jij ons team versterken?

Voor vacatures voor cliënten - Klik hier

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

Vrijwilliger - Tilburg

Jan* een man van 32 jaar oud met een licht verstandelijke beperking zoekt iemand voor een beetje sociaal contact. 

Jan zijn voorkeur gaat uit naar iemand tussen de 25 en 35 jaar die het gezellig vindt om samen dingen te ondernemen. Het maakt niet uit of dit een man of vrouw is. 

Dingen die Jan leuk vindt: 

 • vissen
 • samen biertje drinken
 • terrasje pakken
 • samen koken
 • op stap gaan (zodra dit weer kan)
 • gewoon een bakje koffie drinken

Jan is gek op honden. Dus mocht je een hond hebben, dan vindt Jan het heerlijk om mee te wandelen. 

Lijkt het je leuk om kennis te maken met Jan? Stuur dan een mail naar de persoonlijk begeleider van Jan via: rvanabeelen@prismanet.nl

*Jan is een fictieve naam

 

Diverse vrijwilligers in Hooge Zwaluwe

16-12-2020

Informatie over woonvoorziening

Met 13 bewoners tussen de 24 en 74 jaar maken we onderdeel uit van een groter complex van in totaal 26 appartementen. Deze woonvoorziening ligt aan een mooi natuurgebied. 

Wij zoeken verschillende vrijwilligers die tijd hebben en het leuk vinden om:

 • Bij te helpen bij het maken van een  levensboek 1x per week of 1x in de 2 weken. 
 • te koken individueel voor een bewoner of voor een groep 
 • boodschappen te doen met een bewoner
 • te wandelen
 • 1x per maand iets te bakken
 • te knutselen
 • te tuinieren
 • af en toe een computer op te schonen. 

Alle uren zijn in overleg. Heb je interesse? Neem dan contact op met Kim Schraven

0887701395 (algemeen nummer locatie)
0625066239 (algemeen mobielnummer locatie)
Hulp bij koken - Waalwijk

Op de Voorweiden in Waalwijk wonen 10 lieve bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking, geen fysieke beperkingen. Zij houden enorm veel van gezelligheid, nabijheid en lekker eten. Daarom vinden onze bewoners het ontzettend gezellig als er een kookvrijwilliger komt.

Als kookvrijwilliger bent u vanaf 16.00 van harte welkom om een kopje koffie of thee te drinken met onze bewoners, om aansluitend - al dan niet met hulp van de bewoners - de warme maaltijd te verzorgen.

We proberen indien mogelijk rond 17.30 uur aan tafel te gaan.

Wat zoeken wij?
- Iemand die een gezellig praatje wil maken met onze bewoners.
- Regelmatige beschikbaarheid in onderling overleg voor de maandag, woensdag, donderdag of vrijdag.
- Iemand die lekker kan koken voor 10 personen of dit wil leren (geschikte materialen zijn aanwezig)
- Iemand die naast de samenwerking met het personeel wat aanwezig is, de maaltijd zelfstandig kan bereiden.

Wat bieden wij?
- Een gulle lach en grote dankbaarheid van onze 10 bewoners en alle personeelsleden.
- Bij wederzijds enthousiasme een vrijwilligersovereenkomst, waardoor u aanspraak maakt op vele extra's, zoals deelname aan de jaarlijkse Eindejaarsmarkt. Ook bent u verzekerd als u een overeenkomst aangaat.
- Kilometervergoeding. 
- Diverse leuke samenkomsten met de bewoners en andere vrijwilligers of het team. 

Mochten er nog vragen zijn, dan staat Monique Berkenhamer klaar om ze te beantwoorden voor u. Zij is bereikbaar via sp.devoorweiden@prismanet.nl of 0416-564 384.

Muzikale vrijwilliger

Paul is 32 jaar en heeft een verstandelijke beperking.

Paul zoekt een vrijwilliger die samen met hem muziek zou willen maken; dinsdagmiddag heeft de voorkeur, dit hoeft niet elke week. 

Paul heeft jarenlang keyboardles gehad, maar om het niet te verleren wil hij graag met iemand samen blijven oefenen.

Hij vindt het fijn als jij ook met een keyboard overweg kan.

Als vrijwilliger krijg je een vrijwilligersovereenkomst met Prisma. Je hebt dan recht op reiskostenvergoeding en bent ook verzekerd als er onverhoopt iets mocht gebeuren.

Heb je belangstelling neem dan contact op met mijn begeleider: msteen@prismanet.nl

Vrijwilliger voor kleine uitstapjes - Biezenmortel

Rine is op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vind om met hem kleine uitstapjes te maken of die gewoon op de koffie komt. Rine is 57 jaar en loopt met een rollator. Voor langere afstanden is hij afhankelijk van een rolstoel.

Hij kan niet praten maar houdt er wel van om met andere mensen om te gaan. Zeker als hij je wat beter leert kennen. In het begin zal het daarom vooral gaan om koffiedrinken thuis. Als het vertrouwen van beiden kanten groeit kan dit uitgebreid worden naar activiteiten elders. Rine zoekt daarom iemand die het naast de bezoekjes ook leuk vindt om met hem kleding of, bijvoorbeeld met Sinterklaas, cadeautjes te gaan kopen. Kort samengevat zoeken hij dus een zorgzaam persoon die Rine extra persoonlijke aandacht kan geven. 

Rine woont in Biezenmortel op het Landpark Assisië. Voor eventuele reiskosten geldt een vergoeding van € 0,29 per kilometer. Als vrijwilliger krijg je begeleiding van zijn verzorgers. Mocht je belangstelling hebben om Rine die extra persoonlijke aandacht te geven, dan nodigen we je van harte uit voor een kennismakingsgesprek.

Prisma hecht veel waarde aan vrijwilligers en laat dat ook blijken door hen uit te nodigen voor personeelsfeesten en een eindejaarsmarkt. Prisma biedt ook deskundigheidsbevordering aan en je bent verzekerd tegen eventuele schade die zich onverhoopt tijdens het vrijwilligerswerk voor kan doen. Alle afspraken worden vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst. 

Heb je aanvullende vragen of wil je uitgenodigd worden voor een kennismaking. Neem dan contact op met Rowena Oerlemans via een mailtje: rvanabeelen@prismanet.nl. 

Buddy voor leuke activiteiten - Rijsbergen

John gaat er graag op uit maar kan dit niet zonder maatje...

Profiel van John
Ik ben John, een 45 jarige bewoner met een verstandelijke beperking, wonend op een woongroep in Rijsbergen. Ik heb een gezellige babbel en sta met veel plezier midden in het leven. Ik ken veel mensen in de omgeving en weet altijd wel wat er te doen is in Rijsbergen en omstreken.

Werk van John
Ik ben trots op mijn werk bij een plaatselijke ondernemer in Rijsbergen en vertrek 4 dagen in de week fluitend op mijn fiets naar het werk.

Wat John graag doet 

Ben jij ook op zoek naar gezelligheid en vind je het leuk om iemand een handje te helpen? Dan kan het zo maar eens zijn dat jij de buddy bent die ik zoek. 

Mijn begeleiding helpt mij bij het zoeken naar een buddie. Heb je interesse of vragen dan kun  je contact opnemen Wieke via: 076 596 596 9. 

Ik hoop je snel te zien! Wel wil ik even laten weten dat ik het fijner vind om een vrouw als buddy te hebben. Dit ben ik vanuit het verleden gewend

Fietsvrijwilliger

Voor een cliënt van 30 jaar met een lichtverstandelijke beperking zoeken wij een fietsvrijwilliger zodat hij af en toe op de fiets naar zijn werk kan. 

Deze cliënt kan goed fietsen maar de route is net een beetje te moeilijk om zonder begeleiding te fietsen. Het is zou heel fijn zijn als hij bijvoorbeeld 1x in de week of 1x in de twee weken op de fiets naar zijn werk kan en weer naar huis. 

 • fietsrit van 10 - 15 minuten
 • 's morgens om 9.00 uur
 • 's middags om 15.30 uur

Heeft u interesse? Bel dan Karin of Andrea 0162 - 45 24 98.

Vrijwilliger met verstand van computers - Kaatsheuvel

Op woonvoorziening Brabanthof in Kaatsheuvel woont een jongeman van 32 jaar, hij heeft een licht verstandelijke beperking en heeft een autisme verwante stoornis. 

Deze jongeman is zelf in het bezit van een computer, en weet hier goed mee om te gaan. Echter weet hij niet hoe alles werkt, en vind hij het leuk om nieuwe dingen op de computer te leren. 
Heb jij verstand van computers, en heb je eens in de maand (of vaker) tijd om hem te helpen bij zijn vragen? Neem dan contact met ons op via email: fvangestelboerderij@prismanet.nl

Vrijwilliger voor 2x per week strijken - Kaatsheuvel

Nijshof (Pannenhoef wonen) is een modern appartementencomplex voor mensen met een lichamelijke beperking en/of (licht) verstandelijke beperking.

Het maakt onderdeel uit van wijkpunt Pannenhoef met een gezamenlijke binnentuin die gedeeld wordt met particuliere bewoners. Het is rolstoeltoegankelijk. Er zijn ruime tweekamerappartementen, een woonkamer met open keuken, een slaapkamer en sanitair. Het ligt nabij het centrum.

Pannenhoef Wonen in Kaatsheuvel is een afdeling waar cliënten op een eigen appartement wonen en waar 4 appartementen voor kort verblijf zijn.

De locatie is op zoek naar iemand die 2 keer per week de strijk over kan nemen. Dit is hooguit een uurtje werk.

Mocht je tijd en zin hebben, neem dan contact op met Betty de Kok – Mahieu, begeleider. Zij is bereikbaar via e-mail pannenhoefwonen@prismanet.nl of via telefoonnummer 06-54247317.

Contact gegevens locatie:

Gerard de Nijshof/Pannenhoef
Jacob Ruysdaelstraat 145171 XH Kaatsheuvel

CCR zoekt nieuwe leden

 

De CCR is op zoek naar kandidaten die bereid zijn om mee te denken over het beleid van Prisma, de Raad van Bestuur hierin te adviseren en met elkaar na te denken over het welzijn van onze cliënten.

Binnen Prisma is de medezeggenschap op verschillende manieren vormgegeven. Er bestaat een cliëntenplatform, waarin uitsluitend cliënten deelnemen. Daarnaast zijn er lokale cliëntenraden en als overkoepelend orgaan is er een centrale cliëntenraad, hierin nemen ouders en/of vertegenwoordigers deel. De CCR bestaat momenteel uit zeven leden.

Bekijk de volledige profielschets hier.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de secretaris Centrale Cliëntenraad - Angelique Gagliardi - via secretariscentraleclientenraad@prismanet.nl

Vrijwilligers gezocht in Made

Voor de St. Jozefhof in Made zijn wij op zoek naar meerdere vrijwilligers. Een vrijwilliger die met een cliënt wil fietsen, wandelen, een spelletje kan doen. Iemand die de tijd heeft voor een beetje één op één aandacht.

Belangrijk is dat er een klik is tussen vrijwilliger en cliënt. Dit bekijken we dan ook samen.

Heb jij interesse? Of ken jij iemand die zich wil inzetten t.b.v. onze cliënten? Laat het ons dan weten.

Vrijwilligers zijn met hun inzet, aandacht en enthousiasme een waardevolle en onmisbare schakel in de vrije tijd en sociale netwerk van mensen met een beperking.

Het je interesse stuur dan een email naar: vrijwilligers@prismanet.nl

Vrijwilliger Stationstraat Udenhout

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers! Wij bewoners van de Stationstraat (mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking) zoeken vrijwilligers om activiteiten met ons te doen.

Voor individuele activiteiten:
Fietsen, wandelen, spelletjes doen, winkelen, uitjes bijvoorbeeld Efteling, sporten.

Voor gezamelijke activiteiten:
Koken, wandelen, spelletjes spelen.

Wil je meer informatie, mail of bel naar ons:
Woonvoorziening Stationstraat 15 5071 BS Udenhout 013-3111998
mailen kan ook: wvzstationstraat@prismanet.nl

Je sollicitatiebrief kun je sturen naar: vrijwilligers@prismanet.nl

Vrijwilliger Landpark TV

Landpark TV bestaat uit een enthousiast team van cliënten en vrijwilligers en een begeleider dat iedere week een televisie-uitzending maakt voor de bewoners van Landpark Assisië die ook via intranet te bekijken is. Hierbij wordt geprobeerd zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen en ideeën die onze kijkers hebben.

 Landpark Tv valt binnen het programma Muziek, media en communicatie van de sector Dagbesteding en Arbeid. Het realiseren van een loopbaan voor cliënten is een belangrijk doel en dat doen we op alle niveaus.
Daarnaast wordt een samenwerking opgepakt met het archief zodat ‘oude’ verhalen gedeeld kunnen worden. 
Ook het professionaliseren van de journalistieke waarde is een belangrijke ambitie.

De uitzendingen maken we op dit moment op woensdag en donderdag. Daarnaast wordt op heel verschillende dagen en momenten gefilmd, afhankelijk van de activiteiten en opdrachten.

Landpark TV heeft de erkenning voor het begeleiden van stagiaires van de opleiding media vormgeving, AV-specialist.

Wat wij vragen?
Enthousiaste mensen met affiniteit met onze doelgroep en een gezonde dosis enthousiasme, leergierigheid, initiatief.
Extra handjes om alles wat bij het maken van een uitzending komt kijken te ondersteunen.
Het is handig als je kunt editen met Adobe première. Maar als je handig bent met de computer en snel leert is dat ook goed!

Voor meer informatie kun je terecht bij Angela Elshout
aelshout@prismanet.nl
06 505016746

Vrijwilliger Drunen

Bij woonvoorziening Waegenburghtplein in Drunen wonen (jong-) volwassenen in de leeftijd tussen de 24 en 67 jaar met een licht/matige verstandelijke beperking. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers om samen met de cliënten leuke activiteiten te ondernemen.

Dit is mogelijk in groepsverband (bijvoorbeeld knutselen, koekjes bakken, spelletje doen) maar ook individueel met een cliënt (bijvoorbeeld wandelen, dagje uit, iets gaan drinken op terras/café). Dit alles is afhankelijk van de wensen van de vrijwilliger en gaan we kijken wat het beste bij jou aansluit. De dagen kunnen in overleg besproken worden, echter zijn we afhankelijk van de avonden en de weekenden gezien de cliënten dan thuis zijn.

Voor meer informatie, neem contact via email op met de locatie: wvz.waegenburghtplein20a@prismanet.nl

Woensdagmiddag vrijwilliger Biezenmortel

Vrijwilligers zijn met hun inzet, aandacht en enthousiasme een waardevolle en onmisbare schakel in de vrije tijd en sociale netwerk van mensen met een beperking. Zij zijn bij Prisma niet meer weg te denken.

Namens de cliënten van Konijnenberg 1 zijn wij op zoek naar die iemand die op woensdag mee komt helpen met  o.a. het maken van de lunch en voor het verrichten van strijkwerk.
Ook zijn wij opzoek naar iemand die, op woensdag middag, het leuk vindt om met een 4-tal cliënten het een en ander te onder nemen zoals een boodschapje doen, koffie drinken, knutselen enz.

Mocht u interesse hebben neem dan contact op met:
Met Alice van Dijk
avandijk@prismanet.nl
Konijnenberg 1
Hooghoutseweg 3
5074 NA Biezenmortel
013-5118288

Koken voor cliënten in Kaatsheuvel

Op het Vierspant in Kaatsheuvel wonen 4 dames met een ernstig verstandelijke beperking. Het gaat om cliënten die erg belevingsgericht zijn, geur en smaak zijn belevingen die hierin prima passen. Een vers bereide maaltijd sluit hierbij helemaal aan.

Wij zijn op zoek naar iemand die een paar avonden per week beschikbaar is. Ben je voor één avond beschikbaar? Dan mag je uiteraard ook gewoon reageren! Alle hulp is welkom.

De werktijden zijn voornamelijk tussen 16.00 uur en 18.00 uur. Andere tijden zijn bespreekbaar.

Interesse of wil je gewoon nog wat meer weten, neem dan contact op via het emailadres: vrijwilligers@prismanet.nl

Vrijwilliger Voedseltuin Landpark

Vanuit de Voedseltuin op het Landpark Assisië zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om 1 of meer dagdelen per week te helpen in de Voedseltuin. Werkzaamheden die verricht moeten worden zijn; grond klaarmaken door omspitten, bemesten, bedden maken, zaaien, wieden, oogsten van diverse groenten ten behoeve van de voedselbank.

Het is prettig wanneer u enige regelmaat in uw aanwezigheid kan bieden zodat we een goede verdeling  per dag kunnen realiseren.

Hetgeen er verbouwd wordt gaat naar de klanten van de voedselbank, zodat zij gezonde en verse biologisch geteelde groenten kunnen eten.

Heeft u belangstelling, dan kunt u zich (via de mail richten) aan:

Ad van Opstal, Ad werkt ook regelmatig in de Voedseltuin.

Zijn emailadres is; a.van.opstal@hetnet.nl

Sportieve vrijwilliger Biezenmortel

Sportieve vrijwilliger om te wandelen, fietsen, zwemmen of andere sportieve activiteiten.

Op Landpark Assisië bevindt zich woonvoorziening Nachtegaallaan 1. Deze woonvoorziening is een voorziening waar een groep gezellige, maar vooral ook sportieve, ernstig verstandelijke beperkte mannen wonen. Zij zouden zeer blij worden van een (paar) enthousiaste vrijwilliger(s), die met ze wil(len) wandelen, fietsen, zwemmen, of andere activiteiten willen doen. De bewoners zijn senioren, dus het tempo mag wat lager liggen. Het is zowel mogelijk om in kleine groepjes iets te ondernemen, als om een persoonlijke band op te bouwen in een individueel contact.

Belangstellenden zijn van harte welkom om eens op visite te komen ter oriëntatie. Enige ervaring met mensen met een verstandelijke beperking is een pre. Maar wij zijn als team ook zeker bereid om iemand mee te nemen in onze visie en werkwijze.

Nadere inlichtingen: Patricia Stork, WVZ Nachtegaallaan 1, 013-5118291

Vrijwilliger tuincentrum Made

Bij een tuincentrum aan de rand van Made verricht Prisma met een aantal cliënten en een begeleider allerlei werkzaamheden.

Er worden verschillende werkzaamheden verricht, namelijk werkzaamheden in het magazijn, werkzaamheden in de winkel en werkzaamheden buiten. Kortom, veel verschillende werkzaamheden op een grote oppervlakte. Prisma is op zoek naar mensen die affiniteit hebben met de doelgroep en cliënten kan ondersteunen en stimuleren bij het uitoefenen van hun werkzaamheden.

Voor meer informatie:
Bert Joosen 06-51401702

Vrijwilliger hoveniersbedrijf Dongen

Bij een hoveniersbedrijf in Dongen verricht Prisma met tien cliënten en een begeleider allerlei werkzaamheden. Er wordt gewerkt in een kwekerij, in een tuincentrum, op een buitenterrein en er worden paarden verzorgd. Kortom, veel verschillende werkzaamheden op een grote oppervlakte.

Prisma is op zoek naar mensen die affiniteit heeft met de doelgroep en clienten kan ondersteunen en stimuleren bij het uitoefenen van hun werkzaamheden. In een gesprek kan je aangeven naar welke werkzaamheden jouw voorkeur uit gaat. Verder is bespreekbaar op welke momenten je beschikbaar kunt zijn (een dagdeel, meerdere dagdelen in de week, of voor een hele week). Aantal uren: in overleg

Voor meer informatie:
Bert Joosen 06-51401702

Vrijwilligers zaterdagopvang Raamsdonksveer

Bij de zaterdagopvang in Raamsdonkveer zoeken wij vrijwilligers.

Iedere zaterdag van 09.00 - 16.00 uur worden er activiteiten aangeboden aan cliënten in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Prisma is op zoek naar mensen die affiniteit hebben met de doelgroep, cliënten kan ondersteunen en een bijdrage kan leveren aan een aangename en fijne zaterdag. De vrijwilliger zal naast de begeleiders meewerken.

Voor meer informatie:
Monique de Rond
mderond@prismanet.nl
06 22672163

Vrijwilliger activiteitencentrum Oosterhout

Bij AC Wilhelminakanaal in Oosterhout zoekt Prisma vrijwilliger(s). Prisma is op zoek naar mensen die affiniteit hebben met mensen met een verstandelijke handicap en cliënten kan ondersteunen bij het verrichten van arbeidsmatige activiteiten (vooral inpak- en montagewerkzaamheden).

Voor meer informatie:
Bert Joosen telefoonnummer 06-51401702
bjoosen@prismanet.nl

Vrijwilliger met kooktalent - Biezenmortel

 

Voor de voorzieningen Mierennest 3-5 in Biezenmortel is Prisma op zoek naar een vrijwilliger/ster die het leuk vindt om te koken. Kun jij hen hierbij helpen?

Op Mierennest 3-5 wordt in het weekend door begeleiders gekookt, voor die voorziening zou het erg mooi zijn, als er door de week ook een keer gekookt wordt. De geuren van eten, de verse maaltijd, hier wordt door de cliënten zeer erg van genoten.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sjannie van de Pas: telefoonnummer 06-29085073 of mail naar vrijwilligers@prismanet.nl

Vrijwilliger activiteitenbegeleider Breda

Woonvoorziening Bleekstraat in Breda, wil graag een groepsactiviteit op zetten voor eenmaal per maand, waar zowel mensen van buitenaf als cliënten van Prisma aan deel mogen nemen.

Inhoudelijk zijn ze nog aan het brainstormen, maar gedacht wordt aan activiteiten als 'iets bakken', 'met goed weer een picknick buiten', 'bingo avond'. Het liefste zien we dat de activiteiten in het weekend plaatsvinden. Zin om dit mede vorm te geven en te begeleiden, reageer dan!

Voor meer informatie:
solliciteren naar vrijwilligers@prismanet.nl
Nadere inlichtingen: medewerker van de Bleekstraat 076-52 21 950