IMG 8965

De ‘AWVB on tour’ op bezoek bij Prisma

Elk jaar organiseert Prisma een themabijeenkomst waarin medewerkers van beide zorgkantoren, VGZ en CZ, in contact komen met cliënten, verwanten en medewerkers van Prisma. Vandaag vond deze bijeenkomst plaats en verzorgde de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke beperking (AWVB, Tilburg University) het inhoudelijk programma. De AWVB bestaat 10 jaar en vierde dit met een maatwerkprogramma op locatie: de ‘AWVB on tour’.

Tilburg University brengt kennis over vraagstukken gehandicaptenzorg naar Prisma
Hoe maken we de langdurige zorg toekomstbestendig? Welke uitdagingen brengt dit met zich mee voor de gehandicaptenzorg? Onderzoekers van de AWVB denken mee in oplossingsrichtingen over bijvoorbeeld de rol van mantelzorgers, e-health en eigen regie van mensen met een zorgvraag. Vandaag deelde zij ontwikkelde kennis met Prisma in Biezenmortel tijdens een themabijeenkomst voor cliënten, verwanten en medewerkers van Prisma.

Themabijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst kwamen verschillende onderzoeksthema’s aan bod in de vorm van workshops:

  • eigen regie/zelfbepaling en ervaringsdeskundigheid
  • belang van familie en informele zorg / zorgprofessionals in hun vakmanschap
  • motiveren van mensen met LVB en verslaving

‘AWVB on tour’ was naast de inhoudelijke component vooral ook een feestelijk bezoek ter gelegenheid van de 10-jarige verbinding tussen wetenschap en praktijk. 

Het was een geslaagd bezoek waarbij fijne gesprekken en mooie nieuwe verbindingen tot stand zijn gekomen.

Op het hoogte blijven van al het nieuws? Dat kan.

Bekijk ons nieuwsoverzicht of volg ons op socials