Crdl Banner

De CRDL maakt nieuw contact mogelijk op woongroep de Toekomst

13-10-2021 

Gisteren was een feestelijke dag op woongroep de Toekomst, ouderinitiatief van Fittin. De bewoners namen vol blijdschap een CRDL in ontvangst. Met de komst van de CRDL ontstaat er een nieuwe en gelijkwaardige vorm van interactie.

De CRDL is een interactief zorginstrument dat mensen via geluid en aanraking verbindt. Op een speelse manier stimuleert het instrument het contact tussen bewoners en hun naasten. Door de CRDL vast te houden, te strelen of op te trommelen horen de bewoners verschillende geluiden. Deze geluiden kunnen herinneringen of emoties oproepen die leiden tot onderlinge verbinding en contact. Met behulp van sponsoring door Vrienden van de Toekomst en Prisma vrienden kunnen de bewoners nu met veel plezier gebruik maken van de CRDL.

Teamleider Connie Schellekens van Fittin:We hebben gekozen voor de CRDL omdat het goed aansluit bij individuele, belevingsgerichte zorg voor de bewoners. De CRDL is een prachtige uitvinding en aanwinst in de zorg voor mensen met een beperking. Het is heel ontroerend om te zien wat aanraking bij mensen teweegbrengt. De CRDL biedt onze medewerkers een extra communicatiemogelijkheid met de bewoners.”