IMG 9398

Met lef ruimte geven: de sleutel tot nieuwe vormen van zorg en samenleven

17 mei 2022

Veranderingen in de samenleving maken verandering van organiseren en besturen onvermijdelijk. Het vraagt om organisatie- en bestuursvormen en bestuurders die met lef ruimte geven aan plekken waar burgers, overheden, instellingen en marktpartijen met elkaar nieuwe vormen van zorg en samenleven uitvinden. Dit inzicht kwam tijdens het symposium 'Van stenen stapelen naar nieuwe vormen van zorg en samenleven' naar voren.

Afgelopen donderdag, 12 mei, kwamen hiervoor verschillende mensen uit de wereld van wonen en zorg bij elkaar in het Klasse Theater in Tilburg. Tijdens onze bijeenkomst spraken zij met elkaar over de bewegingen rondom woonzorgen en zorgwonen. In het eerste deel van de middag schetste vastgoedadviseur Huug van der Velden, corporatiebestuurder Gerrit Breeman en sociaal ondernemer Stijn van Kreij de impact van veranderingen in de samenleving op zorg en wonen en de noodzakelijkheid van nieuwe aanpakken en vormen. Tijdens het tweede deel werd gesproken over 'werkzame stoffen' en 'hinderlijke drempels' bij het concreet realiseren van die nieuwe vormen van zorg en samenleven. 

Overige sprekers op het symposium waren José Schoormans van het Tilburg burgerinitiatief 'Het Land van Noord', bestuurder Carine Kruijsse van SMO Traverse, programmamanager Ellen Krijnen van de gemeente Breda, ervaringsdeskundige Ilse de Veer en projectontwikkelaar Edwin Loeff.