Nieuwe stap in samenwerking persoonsgerichte continentie verschoning

Prisma en ABENA Nova bundelen hun krachten nog verder om een nieuwe standaard te zetten voor incontinentiezorg. Dankzij slimme sensortechnologie kunnen we nu efficiënter verschonen, wat resulteert in verhoogd comfort voor cliënten en verbeterde werkprocessen voor zorgverleners. De gezamenlijke inspanningen hierbij zijn gericht op langdurige impact op het welzijn van bewoners en zorgverleners, met het oog op toekomstige uitdagingen in de zorg.

Abena Samenwerking Prisma
Door de geïntegreerde sensoren in het incontinentiemateriaal meet een clip het urineverlies.

Succesvolle gezamenlijke pilot

In 2023 was er een uitgebreide pilot op twee locaties, deze waren beiden zeer succesvol. Het slimme incontinentiemateriaal verbeterde het comfort van cliënten aanzienlijk, bood meer inzicht in urineverlies en vereenvoudigde werkzaamheden voor zorgverleners zoals Samantha, wat resulteerde in meer tijd voor persoonlijke zorg en aandacht. De samenwerking is uitzonderlijk goed verlopen. Prisma en ABENA bundelen dan ook hun krachten voor een nieuwe standaard in continentiezorg, met de focus op het welzijn van bewoners en zorgverleners. ABENA levert niet alleen producten en advies, maar heeft ook jarenlange ervaring in de zorgsector en implementatie, om optimaal aan te sluiten bij de behoeften van bewoners en medewerkers.

Toekomstige inspanningen

De implementatie verloopt zorgvuldig en stapsgewijs, gericht op organisatorische aanpassingen en voorbereiding op de toekomst. Onze medewerkers worden per locatie getraind om de kennis van deze innovatie te verankeren. Dankzij de gezamenlijke inspanningen verbetert niet alleen de kwaliteit van continentiezorg, maar wordt ook gestreefd naar een blijvende welzijnsimpact voor bewoners en zorgverleners. Kortom, een mooie uitdaging van zowel continentiezorg als de zorg voor de toekomst in het algemeen.

Voor meer informatie over de samenwerking met ABENA kun je contact opnemen met Luuk van den Elshout: lvandenelshout@prismanet.nlVoor vragen over Nova, mail dan slimme-inco@prismanet.nl