Onbeperkt meedoen

Datum: 3 dec 2018Onderwerp: Nieuws

Vandaag 3 december is het 'Wereld Gehandicaptendag'. Dagblad Trouw heeft een uitgebreide bijlage met als thema ‘Onbeperkt meedoen'. Prisma heeft een mooie plek in deze bijzondere bijlage.

  • Cupcakes van de toegankelijkheid

In het artikel 'Cupcakes van de toegankelijkheid' reageert Jac de Bruin Lid Raad van Bestuur, waarbij hij stelt dat de politiek een te groot geloof heeft in zelfregulering. Houdt Nederland zich wel aan de verplichtingen van het VN-Verdrag? Lees dit artikel op pagina 2 van de bijlage. 

  • Iedereen een stem

Kim Beenhakker Onbeperkt MeedoenHet VN-verdrag Handicap streeft naar gelijke behandeling van mensen met een beperking. Organisaties als Prisma geven handen en voeten aan dit doel. In het artikel 'Iedereen een stem' is Kim Beenhakker aan het woord. Kim Beenhakker is afhankelijk van een rolstoel. Zij zet zich op verschillende manieren in om mensen met een beperking een volwaardige stem te geven. Lees dit artikel op pagina 4 in de bijlage. 

 

Ilse Onbeperkt Meedoen

  • Onbeperkt meedoen voor Ilse

Op pagina 14 en 15 is een prachtige fotorapportage van Ilse de Veer te bewonderen. Op de foto rechts: Ilse en haar zus. Zij heeft een hechte band met de familie.  

Bel ons!088 7702200