Opening Expositie PS LetMebe Europees Parlement in Brussel

Datum: 3 jul 2018Onderwerp: Nieuws

De expositie die de rechten van mensen met een beperking centraal stelt, strijkt volgende week neer in het Europees Parlement in Brussel. Het is de laatste expositie van een bijzondere reeks, waar bezoekers geprikkeld werden door de foto’s en verhalen van hoe cliënten, medewerkers en familie kijken naar rechten van mensen met een beperking in de huidige zorg.

BrusselOp 10 december 2015, de dag van de mensenrechten, ondertekende Prisma vooruitlopend op de Eerste en Tweede kamer een met en voor cliënten aangepaste versie van het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking. Prisma vroeg hiervoor expliciet aandacht in de daaraan gekoppelde foto-expositie “PS LetMEbe”.
De expositie startte op Landpark Assisië in Biezenmortel en heeft op haar reis bijzondere plaatsen aangedaan zoals: Provinciehuis Noord-Brabant, Universiteit van Ede, gemeentehuizen van Haaren en Breda, Paralympics in Nijmegen, Rabobank Waalwijk, Sint Jansbasiliek in Oosterhout, Ministeries van VWS en SZ in Den Haag. Na de slot-expositie in Brussel zullen de foto’s een mooie plek krijgen binnen Prisma.

Tot op de dag van vandaag maakt Prisma zich hard voor dit onderwerp. Samen met Hogeschool Zuyd, de leerstoel Inclusie van Xavier Moonen, is ingezet op het realiseren van bewustwording binnen de organisatie. Het cliëntenplatform heeft definitief vorm gekregen als medezeggenschapsraad binnen Prisma. Centrale thema’s van cliënten waren privacy, gelijkwaardigheid en toegankelijkheid. Op diverse bijeenkomsten is de fakkel van het VN-verdrag overgedragen aan collega-organisaties in de zorg.

Bekijk alle foto's hier: Fotoalbum Brussel 

IMG-20180709-WA0007

De expositie wordt geopend op 9 juli (maandag) om 17.00 uur in de Yehudi Menuhin Mezzanine, (PHS2) van het Europees Parlement door de europarlementariërs Lambert van Nistelrooij en Dieter-Lebrecht Koch. Lambert van Nistelrooij was tot 1 juli voorzitter van de Raad van Toezicht van Prisma.

De expositie is  t/m donderdag 12 juli te bezichtigen in de Yehudi Menuhin Mezzanine, (PHS2) van het Europees Parlement.Adres: : 60 rue Wiertz / Wiertzstraat 60
B-1047 - Bruxelles/BrusselsBelgium

Bel ons!088 7702200