Actueel 4 Ipad

Prisma en Butterfly Effect bouwen kleine vrijwilligerswoningen 

Samenwerking eerste stap naar nieuwe manier van samenleven en zorgverlenen

Prisma en sociale onderneming Butterfly Effect tekenden 18 december een samenwerkingsovereenkomst voor de plaatsing van vijf kleinschalige woningen voor vrijwilligers op Landpark Assisië in Biezenmortel. Op deze manier bouwen beide organisaties aan een woongemeenschap waar mensen mét en zonder beperking samen met elkaar kunnen wonen. Als alles volgens plan verloopt komen de eerste vrijwilligers in de zomer van 2020 op het Landpark wonen.

 

Vlnr Stijn van Kreij, Marcel van Nistelrooij en Jaap de Bruin.

De samenwerking biedt nieuwe mogelijkheden om het welzijn van de bewoners van Prisma op Landpark Assisië verder te vergroten. Bestuurder Jaap de Bruin: “Het concept van Butterfly Effect draagt bij aan het welzijn van onze cliënten doordat de nieuwe bewoners op basis van hun intrinsieke motivatie geselecteerd worden. Vrijwilligers vervullen een zeer belangrijke rol in het leven van mensen met een beperking. Het plaatsen van woningen voor vrijwilligers geeft vorm aan onze ambitie om het Landpark open te stellen voor mensen die willen bijdragen aan deze bijzondere gemeenschap.”

Tiny Housje

Wil jij iets betekenen voor anderen én wonen in een prachtige omgeving?

Op donderdag 30 januari en dinsdag 3 maart organiseren we informatiebijeenkomsten. Je bent van harte welkom vanaf 19.30 tot 21.00 uur op Landpark Assisië in Lokaal 12, nachtegaallaan 12 Biezenmortel. We geven je een update van het project en vertellen meer over het landpark, het vrijwilligersproject en de huisjes.
Schrijf je nu in!

Butterfly Effect is een initiatief van Stijn van Kreij en Marcel van Nistelrooij. De Bossche start-up ontstond ruim een jaar geleden. Stijn van Kreij: “We merken dat veel mensen kleiner en duurzaam willen wonen én graag iets willen betekenen voor een ander. Door dit type woningen op het Landpark te plaatsen voor vrijwilligers die zich echt willen verbinden met de cliënten die er al wonen, ontstaat een nieuwe dynamiek van samenleven en komen nieuwe manieren tot stand waarop we de zorg organiseren. Bovendien wordt kleinschalig wonen in een gezellige gemeenschap, midden in de natuur, op deze manier bereikbaar voor mensen die nu vaak zijn aangewezen op een appartement of grote eengezinswoning.” Wanneer de eerste fase succesvol is, volgt er een tweede fase van vijf huisjes.

Bijzonder is bovendien de financiering van de huisjes door sociale investeerders, waarbij het sociale rendement voorop staat. Marcel van Nistelrooij: “Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het optimaliseren van het concept, zodat de huur voor een grote groep betaalbaar is. Dat maakt dit concept aantrekkelijk voor zowel zorgorganisaties als vrijwilligers.” 

Het project komt mede tot stand dankzij samenwerking met KNHM, Triodos en Stérk Brabant. Met de ondertekening van de overeenkomst start ook de inschrijving voor vrijwilligers. 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor het project via www.butterflyeffect.nl/landpark-assisie