Tilburg verwelkomt Biezenmortel

Op 4 januari werd er een speciale raadsvergadering in Tilburg gehouden waarin het officiële besluit werd genomen dat Biezenmortel bij de gemeente Tilburg komt. Voorafgaande aan deze raadsvergadering werd er een tv programma uitgezonden waarin onader andere het Landpark in beeld werd gebracht.

Jaap de Bruin vertelt hierin over de huidige ontwikkelingen. Waar het Landpark vroeger volledig zelfvoorzienend was en de buitenwereld niet nodig had is er nu veel meer sprake van maatschappelijke betrokkenheid. Dit zie je terug in de verschillende samenwerkingsverbanden maar ook in ontwikkelingen op het Landpark zoals de bouw van tien Tiny houses. Deze huisjes zijn volledig duurzaam en kunnen gehuurd worden door mensen die zich minimaal één tot twee dagdelen inzetten als vrijwilliger bij Prisma. De duurzame gedachte vertaalt zich op het Landpark daarnaast door in het zonnepanelenpark wat zorgt voor 75% van de elektravoorziening binnen heel Prisma. 

Jaap de Bruin hoopt dat nu het Landpark onder de gemeente Tilburg valt dit vooral ten goede komt aan de ontwikkeling van allerlei faciliteiten ten behoeve van de bewoners. 

Het  interview met Jaap de Bruin is terug te kijken in onderstaande video 

De gehele uitzending is terug te kijken op Tilburg.raadsinformatie