Kompas Op Zuid 5

Welkom thuis bij Kompas op Zuid

Op maandag 25 maart krijgen de nieuwe bewoners van Kompas op Zuid hun sleutel.
Kompas op Zuid is een gemengde woonvorm voor 96 mensen: • 38 mensen met een geïndiceerde ondersteuningsvraag voor BW zonder huisvesting, Beschermd Thuis, Wmo BG en WLZ van één van de Siem-partners; Prisma, RIBW Brabant of Traverse. • 58 mensen die met spoed een woning zoeken zoals jongeren, statushouders en alleenstaande (gescheiden) ouders die via woning in zicht (WIZ) en Tiwos in aanmerking komen voor een huurwoning.
Kompas Op Zuid 6

Duurzaam, snel en flexibel bouwen

Het complex is opgebouwd uit losse elementen die ten minste 15 jaar op deze locatie moeten staan. Daarna zijn de losse modules goed te demonteren en hergebruiken. Dit maakt het duurzaam en flexibel. Iedereen heeft straks een appartement met een eigen keuken, badkamer met douche en toilet en een losse slaapkamer. Daarnaast zijn er enkele spreek- en werkruimtes voor de betrokken professionals en een grote gezamenlijke ruimte om elkaar te ontmoeten en te verblijven.
Dit filmpje geeft een leuke impressie van Kompas op Zuid (9 minuten)

Community

Om in aanmerking te komen voor een appartement is het belangrijkste criterium dat mensen bereid zijn een goede buur te zijn en actief bijdragen aan de sociale cohesie. Er wordt een community gebouwd. De begeleiding in het complex wordt gegeven door een samengesteld team van medewerkers van Prisma, RIBW, Traverse, Tiwos en ContourdeTwern. Dit betekent dat alle huurders in het pand vragen kunnen stellen aan het brede ondersteunende team. Maar dat ze vooral ook elkaar moeten versterken. Daarvoor zijn de community builder van ContourdeTwern en een sociaal beheerder van Tiwos aan het team toegevoegd.

Aanmelden en wachtlijst

Voor de plekken voor mensen met een indicatie verloopt de toewijzing via de sleutelfiguren beschermd wonen van Siem. Je kunt iemand aanmelden via bw@metsiem.nl. Daarnaast hebben de zorgorganisaties mensen in beeld met een WLz indicatie, die geen intramurale zorg meer nodig hebben en door kunnen stromen naar Kompas op Zuid. Er is een wachtlijst. Bij aanmeldingen en plaatsing is de motivatie van de cliënt en de juiste mix van bewoners belangrijk. Iemand moet passen in de community en een bijdrage willen leveren als goede buur. 

Team

Vanuit Prisma gaan 2 medewerkers  werken bij Kompas op Zuid. Zij blijven deels ook werkzaam voor cliënten op andere locaties van Prisma. Heb je vragen of ben je nieuwsgierig? Lijkt werken in een integraal team met een grote diversiteit aan vragen  jou ook een uitdaging?   Spreek een van hen aan of neem contact op met Kelly van den Berg (teamleider). 

Prisma gelooft in nieuwe zorgconcepten, die een bijdrage leveren aan de transformatie van de zorg en het beter laten landen van mensen met een indicatie in de samenleving. Ook bieden wij onze medewerkers graag nieuwe mogelijkheden om hun vak uit te oefenen in een deskundig integraal team met een diversiteit aan expertise. We geloven dat we op deze manier een positieve bijdrage kunnen leveren aan een inclusieve samenleving waarin iedereen mag zijn wie hij is. Waar het gewone leven voorop staat en je optimale regie hebt over je eigen leven.