Gezinsbegeleiding is er in vele vormen. Wij zoeken graag samen met jou uit welke vorm het beste bij jouw gezin past.

Kind en Gezin

Jij woont het liefst gewoon bij jouw ouders thuis. Maar soms is dat moeilijk. Met gezinsbegeleiding krijgen jouw ouders en jij de ondersteuning die nodig is. Het liefst laten we je thuis wonen. Maar als de problemen te groot zijn, laten we je soms ergens anders logeren. Jij krijgt dan rust en jouw ouders ook.

✔️ Voor kinderen en jongeren tot 23 jaar

✔️ Thuis blijven wonen is de doelstelling

✔️ Meerdere behandelmethodes, waaronder Multisysteem Therapie (MST-ID)

DSC_3957kopie.jpg

Een speciaal plan

Thuis kunnen er allerlei problemen ontstaan. Je luistert bijvoorbeeld niet naar jouw ouders of je spijbelt van school. Of je komt te weinig voor jezelf op. Soms is er dan extra hulp (klik hier voor een overzicht van onze therapieën) nodig. We praten met jou en jouw ouders en stellen een plan op. Bijvoorbeeld om jouw omgeving te leren om beter met jouw beperking om te gaan. Zo voelt iedereen zich veilig en kun jij gewoon opgroeien bij jouw eigen familie.

Dagbehandeling voor jonge kinderen

In een dagbehandeling leren, spelen en ervaren kinderen tot 6 jaar. We krijgen een goed beeld van hun ontwikkeling. Een team (bestaande uit een gedragskundige, kinderfysiotherapeute en kinderlogopediste) beoordeelt of het mogelijk is om door te stromen naar een normale peuterdagopvang of basisschool en in welke groep het kind het beste past.

Meer informatie over hulp voor jonge kinderen

DSC_4006_bewerkt 2.jpg

Als iemand in jouw gezin een beperking heeft

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een van of allebei jouw ouders een beperking hebben. Of jouw broer(tje) of zus(je). Dat is niet altijd gemakkelijk voor jou. Gezinsbegeleiding kan jou en jouw familie op weg helpen. We helpen jullie tijdelijk. Jullie leren bijvoorbeeld om beter met elkaar te praten. Of we leren jouw ouders hoe ze beter grenzen stellen. Ook bieden we de Brusjesgroep (speciaal voor broertjes en zusjes van kinderen met gedragsproblematiek) aan. Na een tijdje kunnen jullie weer als normaal gezin verder, zonder onze hulp.

Als jullie gezin er even niet uitkomt, helpen wij met doelgerichte gezinsbegeleiding.

Bel ons voor meer informatie
i