Kleine woningen voor vrijwilligers in de zorg

Landpark Assisie bnnr3.jpg

Zorgorganisatie Prisma en sociale onderneming Butterfly Effect gaan samenwerken om kleine woningen voor vrijwilligers  op Landpark Assisië in Biezenmortel te realiseren. Op deze manier willen beide organisaties bouwen aan een woongemeenschap waar mensen mét en zonder beperking met elkaar kunnen wonen. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste vrijwilligers eind 2019 op het Landpark wonen.

In November 2018 won Butterfly Effect met hun innovatieve concept ‘Tiny Houses voor Vrijwilligers’ de tweede prijs tijdens de finale van de Ignite Award, een wedstrijd voor startende sociale ondernemers. Marcel van Nistelrooij: “Dankzij het startkapitaal van Ignite hebben we in enkele maanden ons bedrijf kunnen opstarten. Al snel kwamen we in gesprek met Prisma en bleek dat we dezelfde visie hebben op de toekomst van de zorg. Vandaar dat we ons eerste project nu al kunnen lanceren.” Voor Prisma biedt de samenwerking nieuwe mogelijkheden om het welzijn van de bewoners van Landpark Assisië te vergroten. Bestuurder Jaap de Bruin: “Het concept van Butterfly Effect draagt bij aan het welzijn van onze cliënten doordat de nieuwe bewoners op basis van hun motivatie geselecteerd worden. Vrijwilligers vervullen een zeer belangrijke rol in het leven van mensen met een beperking. Het plaatsen van kleine woningen voor vrijwilligers sluit aan bij onze ambitie om het Landpark open te stellen voor mensen die bij willen dragen aan deze bijzondere gemeenschap.”

image1.jpg

Wonen midden in de natuur

Stijn van Kreij: “We merken dat steeds meer mensen kleiner willen wonen en graag iets willen betekenen voor een ander. Door kleine woningen te plaatsen op Landpark Assisië en door huurders te zoeken die zich echt willen verbinden met de mensen die op het Landpark wonen, ontstaan er nieuwe verbindingen en spontane ontmoetingen. Bovendien wordt kleinschalig wonen in een gezellige gemeenschap – midden in de natuur – op deze manier bereikbaar voor mensen die nu aangewezen zijn op appartementen of grote eengezinswoningen.”

De start van de samenwerking van Prisma en Butterfly Effect. Vlnr: Stijn van Kreij (Butterfly Effect), Jaap de Bruin (Prisma), Marcel van Nistelrooij (Butterfly Effect).

Op dit moment wordt met de gemeente Haaren onderzocht hoe het project het best gerealiseerd kan worden. Ook zijn Stérk Brabant en de provincie betrokken bij de ontwikkeling van het concept. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via info@butterflyeffect.nl.

Interesse?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.