Alya | Leerling AIC-traject

Alya | leerling AIC-traject

Alya over het AIC-traject van Prisma en de combinatie van werken en leren

Van Communicatie/HR-adviseur naar begeleider in de gehandicaptenzorg: Alya Ceder (49) is nog elke dag blij met de carrièreswitch die ze heeft gemaakt. Ze verruilt haar dagen achter de computer voor fysiek mensenwerk en ontdekt een nieuwe wereld die voor haar open gaat. Wat het volgen van het AIC-traject haar heeft opgeleverd? Een contract bij Prisma, een betaalde BBL-opleiding en een boost aan zelfvertrouwen.

Het AIC-traject is een interne opleiding binnen Prisma die zij-instromers de kans biedt om te ontdekken of werken in de zorg bij ze past. Vol enthousiasme bijt Alya zich in het traject vast. “Ik ben vrij zelfstandig en heb op diverse afdelingen binnen Prisma meegelopen alvorens ik aan het traject ben gestart.” Daar lijkt ze geen seconde spijt van te hebben...

‘Dit traject brengt de theorie en praktijk zo goed samen’

Motivatie 

Alya is vooral te spreken over hoe het AIC-traject is ingericht: “Dit traject brengt de theorie en praktijk zo goed samen. Elke les is weer uniek en even boeiend. Ik heb letterlijk nog nooit een les verzuimd. Thema’s als gespreksvoering, beroepshouding, psychische problematieken; eigenlijk alles wat binnen Prisma aan de orde is, komt aan bod.” Vooral haar motivatie werkt enorm mee om de theorie eigen te maken. “De docenten vertellen zo boeiend over hun vak, je merkt dat zij weten hoe het er in de praktijk écht aan toe gaat en dat kunnen ze heel goed overbrengen tijdens de lessen.”

Ayla Ceder
‘Het is bijzonder om te zien hoe de theorie en praktijk in dit soort lessen samenkomt!’

Groot verschil

Een concreet voorbeeld vindt Alya in de levensreddende handelingen waarin ze onlangs les heeft gehad. “Ik heb in het verleden al veel ehbo-trainingen gevolgd, onder andere in het bedrijfsleven waar ik de rol van bhv’er op me nam, maar ook bij het ROC waar ik momenteel een bbl-opleiding volg. Het grote verschil met de ehbo-training van het AIC-traject? Deze uitleg is specifiek gericht is op mensen met een beperking. Hoe reageren cliënten met een beperking in een levensbedreigende situatie? Welke instructies kun je volgen als iemand in de war is? Hoe kun je als zorgverlener het beste handelen? Daarvoor heb je specialistische vaardigheden nodig. En het is bijzonder om te zien hoe de theorie en praktijk in dit soort lessen samenkomt!”

 

 

Foto Voor Ervaringssverhaal 3
Je krijgt zoveel vrijheid en ruimte om te ontdekken wat er bij je past’

Vrijheid en ruimte

Alya is dankbaar dat ze mag werken bij Prisma. “Je krijgt zoveel vrijheid en ruimte om te ontdekken wat er bij je past. Wil je bij een bepaalde afdeling meelopen? Dan krijg je daar de ruimte voor. Dat geldt ook andersom: als je vastloopt qua tijdsplanning, dan nemen collega’s gerust een dienst van je over. Alles is hier bespreekbaar en dat brengt veel goede ervaringen met zich mee. Ik ben dankbaar dat Prisma mijn BBL-opleiding heeft vergoed, dat geeft een gevoel van waardering. De organisatie staat achter je en dat geeft een boost aan zelfvertrouwen.”

Wil jij ontdekken of werken in de zorg iets voor jou is?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie over het AIC-traject. We helpen je graag op weg!