Anne 2

Als Intensief Ambulant Gezinsbehandelaar komt Anne bij veel gezinnen over de vloer

Anne: ‘De vertrouwensband die wij opbouwen met een gezin, maakt echt het verschil’

Als Intensief Ambulant Gezinsbehandelaar (IAG) komt Anne Beijers (31) bij veel gezinnen over de vloer. Gezinnen waar het niet helemaal gaat zoals gewenst. Haar rol? De ouders en kinderen door middel van een behandeltraject toeleiden naar een rustiger vaarwater. Ze luistert, is onbevooroordeeld en helpt de gezinnen naar een betere toekomst. Anne vertelt er graag over.

De jeugd. Die doelgroep interesseerde Anne altijd al. Anne: “Wat het precies is dat me zo aantrekt aan deze doelgroep, vind ik lastig te omschrijven. Misschien het dynamische. De jeugd is een bewegende doelgroep en tegelijkertijd erg kwetsbaar, dat vind ik mooi.” Elf jaar geleden kwam ze terecht bij Prisma en inmiddels behandelt ze elke week gezinnen waar het niet zo lekker gaat. Dat kan tal van verschillende oorzaken hebben. “Elke situatie is weer anders, maar bovenaan staat dat ik nooit oordeel. Als gezinsbehandelaar is het mijn missie om mensen vooruit te helpen, om ze het gevoel te geven dat ze gehoord en begrepen worden.”

Makker onderdeel van Prisma

  • Heb jij hulp nodig binnen je gezin? 
  • Wil je iets veranderen aan je woonsituatie, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? 
  • Is er misschien een verslaving in het spel? Of voel je je al lange tijd erg down?

Bekijk wat Makker - als onderdeel van Prisma - jou te bieden heeft. 

 

Naar Makker
Anne 3

Aan de slag met veranderdoelstellingen

In haar functie werkt Anne met twee verschillende trajecten: een traject van drie en van zeven maanden. “In het traject van drie maanden observeren we vooral wat er speelt binnen het gezin en geven we adviezen. In het langere traject gaan we echt voor een behandeling. We gaan dan aan de slag met veranderdoelstellingen.” Anne begrijpt als geen ander hoe moeilijk het is om een gezinsbehandelaar toe te laten in je eigen thuissituatie. “Vaak komt er schaamte bij kijken, of simpelweg veel weerstand door slechte ervaringen met eerdere zorginstellingen. Vanuit Prisma willen we vanaf het eerste moment laten zien dat we echt naast de mensen staan. Wij zeggen niet hoe iets moet, maar we luisteren juist naar de wensen van het gezin. Wat gebeurt er allemaal? Welke patronen kunnen er doorbroken worden? Speelt het verleden een rol? Dat doen we echt samen.”
Als een gezin aan de start van een traject moeite heeft zich open te stellen naar me, en ik een paar maanden later veranderingen zie, doet me dat veel. Daar doe je het voor. Dat zie ik gelukkig vaak terug in mijn werk.

Een drempel over

Anne ziet in haar werk veel succesverhalen. “Als een gezin aan de start van een traject moeite heeft zich open te stellen naar me, en ik een paar maanden later veranderingen zie, doet me dat veel. Daar doe je het voor. Dat zie ik gelukkig vaak terug in mijn werk. De drempel om hulp te zoeken is voor bijna alle gezinnen groot, maar achteraf zijn ze blij met de hulp die geboden is. Soms houdt een gezin na het traject nog lijnen met hulpverleners, soms is dat niet meer nodig. Prisma heeft zelf een interne keten van passende dienstverlening aan gezinnen, zodat op maat op en afgeschaald kan worden. In 2022 kunnen wij al deze diensten ook in Noord-Oost Brabant leveren. Daar ben ik erg blij mee; het is immers onze missie om gezinnen verder te helpen. De vertrouwensband die wij opbouwen met het gezin, maakt echt het verschil. Dat vind ik juist zo mooi aan mijn werk.” 

Wees welkom bij Prisma! Onze zorgverleners staan voor je klaar om jouw leven zo aangenaam mogelijk te maken.

Ben je benieuwd wat wij of Makker voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op.