Arts Verstandelijk Gehandicapten

Als Arts Verstandelijk Gehandicapten (arts VG) helpt Peter Vos jou met problemen die ontstaan door jouw beperking.

Het verschil met een huisarts

“Als arts VG weet je van heel veel een klein beetje. Toch is het niet hetzelfde als een huisarts. De huisarts behandelt bijvoorbeeld maar één klacht en kijkt vanuit daar verder. Ik werk juist andersom. Mijn cliënten kunnen niet altijd vertellen wat hen dwarszit. Als arts VG kijk ik daarom juist naar de hele omgeving om steeds verder in te zoomen en te ontdekken wat er aan de hand is.”

0Y8A8655_b_b.jpg
“Als jij bij mij komt, hebben we altijd een kennismakingsgesprek van een uur. Daarna kom je voor controles. Natuurlijk ben ik er altijd als er echt iets is en kun je veel dingen eerst zelf proberen op te lossen met jouw persoonlijke begeleider.” - Peter Vos, Arts Verstandelijk Gehandicapten
0Y8A8626_b_b.jpg

Veel controles

“Als je een beperking hebt, is de kans op andere aandoeningen vaak hoger. Bijvoorbeeld mensen met het syndroom van Down, krijgen sneller last van dementie en staar of schildklierproblemen. Daarom checken we regelmatig hoe het met jou gaat.”

Luisteren naar wat jij wil

“Wat cliënten willen, is niet altijd goed voor ze. Maar ik heb respect voor hun keuzes. Wij kijken daarom goed naar de situatie en passen we onze doelen daarop aan. Samen zoeken we naar de beste, of minst slechte, oplossing en stellen we voorzichtig kleine doelen.”

Iedereen kan terecht

“Eigenlijk is Arts Verstandelijk Gehandicapten niet het goede woord voor wat ik doe. Soms heeft iemand een verstandelijke beperking, soms zijn er andere redenen dat iemand niet goed meekomt in de maatschappij. Deze mensen kunnen vaak nergens terecht. Bij Prisma helpen we iedereen. Bijvoorbeeld met Makker.”
0Y8A8666b.jpg
“Als het kan praat ik veel met jou, maar ik praat ook over jou. Dat doe ik met andere betrokkenen bij jouw zorg. Samen komen we er zo achter wat de beste behandeling voor jou is.” - Peter Vos, Arts Verstandelijk Gehandicapten

Kom bij een Arts Verstandelijk Gehandicapten voor alle problemen rond jouw beperking.