Harriët | Begeleider niveau 3 in opleiding

Ervaringsverhaal Harriet 57

Harriët kiest voor werken en leren in de zorg

Al 10 jaar werkt Harriët met liefde in de zorg. Eerst als verpleeghulp bij dementerende bejaarden en later als doktersassistente. In haar laatste baan was er geen langdurig cliëntcontact en had ze veel administratieve taken. Ze wilde een nieuwe stap maken. Die kans kreeg ze als begeleider bij Prisma. 

Blijven leren

Met alle mogelijkheden die de zorg te bieden heeft, vindt Harriët zichzelf nooit uitgeleerd. Ze zocht naar een nieuwe opleiding waarbij ze meteen aan het werk kon. Prisma bood als een van de weinige zo’n combinatie aan. Wat je tijdens je opleiding leert, pas je als begeleider meteen toe. Precies wat Harriët zocht. Ze verhuisde vanuit Groningen naar Noord-Brabant en is nu begeleider niveau 3 in opleiding. “Een bijzondere stap waar ik nog steeds geen spijt van heb, dankzij de bijzondere doelgroep en de fijne collega’s.”

Ervaringsverhaal Harriet 59
“Er is ruimte om te leren en te overleggen met collega’s.." - Harriët

Innovatieve werkplek

Altijd binnen de lijnen kleuren past niet bij Harriët. Een tikkeltje eigenwijze organisatie past perfect bij haar. “Bij Prisma merk ik dat ze anders durven te denken. Ze denken out of the box en starten nieuwe initiatieven, zoals de tiny houses voor vrijwilligers.” Aan de introductie van nieuwe medewerkers besteedt Prisma veel aandacht; een uitgebreide kennismaking over en weer. “Het rondje langs een aantal locaties” was erg leuk en informatief.”  

Ervaringsverhaal Harriet 48
"Op een creatieve manier probeer ik elke keer weer contact te maken met cliënten. " - Harriët
Ervaringsverhaal Harriet 21

Persoonlijk contact

Harriët wordt opgeleid tot begeleider niveau 3 en werkt ondertussen op locatie Eendengracht 3 in Biezenmortel voor cliënten met een ernstige beperking. “Alles wat ik leer tijdens mijn opleiding kan ik meteen in de praktijk brengen. Dat maakt het heel actueel en leerzaam.” Ook is het heel fijn om kennis te maken met mensen in de lesgroep die op andere locaties werken. Zo krijg je een heel compleet beeld van de diverse cliënten en locaties.

Iedere dag is een goede dag

“Mijn doel is om van iedere dag een goede dag te maken voor de cliënten. Dat is een mooie uitdaging, omdat iedereen weer anders is. Zodra ik merk dat ik contact krijg met een cliënt, haal ik daar ontzettend veel voldoening uit.”

Zoek jij een nieuwe uitdaging in de zorg, zoals Harriët?

Volg een opleiding tot begeleider, terwijl je alvast bij Prisma aan het werk bent.