Claire | teamleider

Whatsapp Image 2020 12 23 At 14.22.07

Prisma medewerkers bieden naastgelegen zorginstelling een helpende hand

‘Ik ben dankbaar dat we er in tijden van crisis voor elkaar kunnen zijn’ - Claire

De dankbaarheid om in crisissituaties iets voor elkaar te betekenen is groot onder de medewerkers van Prisma. Begin dit jaar hebben ze aan den lijve ondervonden hoe het is om hulp te ontvangen in tijden van crisis. Dat besef lijkt goud waard: nu naastgelegen ouderenzorglocatie Maaswaarden in Wijk en Aalburg alle hulp kan gebruiken, staan onze collega’s voor ze klaar. Teamleider Claire Mols spreekt vol lof over haar team: ‘Ik ben trots dat ik leiding mag geven aan een team dat er echt voor elkaar is’. 

Claire blikt terug op zware tijden bij locatie Fresiastraat. Toen de coronacrisis net zijn intrede maakte in ons land, bleek het al raak op deze locatie. Claire: “Cliënten werden ziek, maar ook medewerkers. Wat begon met één besmetting, steeg al vrij snel in aantallen. Het is heel akelig als je niet meer weet waar het vandaan komt. Het is er ineens; je weet niet meer hoe je het kunt bestrijden. De wereld om je heen draait op zo’n moment redelijk door, maar bij onze locatie stond de wereld op dat moment letterlijk even stil…”

 

Whatsapp Image 2020 12 23 At 14.22.07
“Op zo’n moment zie je waar in de zorg echt omgaat: elkaar helpen!" -Claire

Wie goed doet, goed ontmoet


Gelukkig komt daar snel verandering in als Prisma-locatie Fresiastraat langs alle kanten hulp krijgt. “Mensen kwamen van heinde en verre om zorg te verlenen, dat is prachtig om te zien. We hebben weekenden gehad met alleen maar externe hulpkracht, niemand van ons team kon toen nog meewerken. Op zo’n moment zie je waar het in de zorg echt om gaat: elkaar helpen.” Als langzaamaan de rust wederkeert, zijn er zelfs hulpverleners uit het crisisteam die solliciteren en op de locatie komen werken. Er vormt zich een enthousiaste groep van mensen die wil werken in een fijne sfeer. “Vanuit die context voel je jezelf als team weer sterker worden. En nu zijn we op een punt dat we naar elkaar uitspreken: iedereen heeft ons geholpen, nu gaan wij helpen!”

Elkaar helpen

Nu het team op volle sterkte draait, kunnen zij kracht bijzetten en op een naastgelegen ouderenzorglocatie een helpende hand bieden. “Als je het goed hebt met elkaar, ben je in staat om te geven. Om een ander te helpen. Drie van onze collega’s werken gedurende 70 uur per week op ouderenzorglocatie Maaswaarden in Wijk en Aalburg. Zij bieden een helpende hand aan bed, en aan begeleiders van cliënten. In het begin is dat best wel even spannend: wat ga je aantreffen? Hoe ga je om met deze nieuwe situatie? Wat heb je nodig? Maar daar vonden we gelukkig al vrij snel onze weg in. Een mens is een mens en de intentie blijft hetzelfde. Als je goed bent voor een ander, dan is een ander dat ook voor jou.” 

Het is mooi om leiding te geven aan een team dat er zo voor elkaar is.

Dankbaar


Claire benadrukt dat je dit alleen kunt doen als het gehele team achter deze keuze staat. “De rest van het team moet bereid zijn om 30 diensten op onze locatie op te vangen. Ik realiseer me heel goed dat ik een groot appèl doe op het team, we doen het echt samen. Dit wordt helemaal niet makkelijk, maar ik voel me zo dankbaar dat we dit in deze situatie met elkaar kunnen doen. Het is mooi om leiding te geven aan een team dat er zo voor elkaar is. En dat is wat je uitstraalt, ook naar anderen toe…”

Heb jij ook een hart voor de zorg?

Ga voor dynamisch werk in een organisatie met perspectief