Michiel | Praktijkverpleegkundige

Soms zijn is er specialistische zorg nodig om jou te helpen. Onze praktijkverpleegkundigen zijn er dan voor jou. Michiel Teunis vertelt hoe dit werkt.

Welke zorg?

“Ik ben de schakel tussen de arts en de begeleiders en help met specialistische zorg. Zo wordt de arts minder belast en kunnen begeleiders bepaalde zaken uit handen geven. Elke cliënt heeft andere problemen, daarom heb ik een bus vol met medische spullen bij me als ik op bezoek kom. Waar ik bij de een de onderbenen moet zwachtelen, kijk ik bij de ander naar een wond die niet goed geneest.”

0Y8A8219_b_b.jpg
“Doordat ik bij jou thuis kom, kan ik goed inschatten wat je nodig hebt. Natuurlijk overleg ik ook altijd even met de arts over wat de beste aanpak is.” - Praktijkverpleegkundige Michiel Teunis

Goed kijken

“Niet alle cliënten van Prisma kunnen mij vertellen wat er is. Als ik een melding krijg dat een man constant hard tegen zijn oor aanslaat, kunnen dat meerdere dingen betekenen. Ik kom kijken, doe meteen een lichamelijk onderzoek en constateer uiteindelijk dat de man een verstopt oor heeft.”

Dagelijkse praktijk verbeteren

“Soms help ik om begeleiders bepaalde handelingen te leren. Zo kunnen zij de zorg op den duur overnemen van mij. Ik leg bijvoorbeeld uit hoe zij de verzorging rondom een katheter moeten aanpakken. En meer algemeen geef ik regelmatig lessen om medewerkers vooruit te helpen. Zoals over medicatie en epilepsie. Zo maken we met zijn allen de zorg steeds professioneler.”

Een praktijkverpleegkundige helpt jou om goed om te gaan met jouw aandoening.