Evelien | Psychodiagnostisch medewerker

Evelien Zwaans test als psychodiagnostisch medewerker de intelligentie, persoonlijkheid en het gedrag van kinderen. Zo weten we precies waar we jou nog bij moeten helpen en wat je zelf al kunt.

Spelen

“Om kinderen de beste zorg te kunnen bieden, moeten we weten wat hun niveau is. Ik ga met mijn rode koffer op bezoek bij woongroepen, ODC groepen en bij kinderen thuis. In een aparte kamer onderzoek ik hen. De kinderen spelen en laten mij met het testmateriaal zien wat ze kunnen. Voor mij betekent dit waardevolle informatie om hen verder te helpen.”

0Y8A8561_b_b.jpg
“Misschien ben je wel heel goed in puzzelen. Laat mij dat maar eens zien dan. Ik bekijk het allemaal zodat ik precies weet wat jij al kunt en wat je nog kan leren.” - Psychodiagnostisch medewerker Evelien Zwaans

Tests

“Ik doe allerlei tests met de kinderen. Ik vraag hen bijvoorbeeld wat voor kleur de wolken hebben of welke vinger die ene is. Of ik laat ze met blokjes spelen, waarbij ze precies moeten volgen wat ik zeg of wat er in de instructie staat. Zo laten ze mij precies zien wat zij kunnen. De resultaten van mijn onderzoek bespreek ik met de ouders en begeleiding. Hieruit volgt een op maat gemaakt advies. ”

Een psychodiagnostisch medewerker helpt jou waar dat moet en kijkt of jij nog nieuwe dingen kunt leren.

Zo hoor je er helemaal bij.