Abcdate Liefde En Vrienschap V2

Ellen deelt haar ervaringen met ABCdate 

‘Op een gegeven moment had ik oogcontact met iemand verderop’

Een trouwe bezoeker van ABCDate: zo mogen we Ellen (59) wel omschrijven. Vanaf de start is zij bij het platform betrokken en kijkt ze nog altijd uit naar nieuwe ontmoetingen. De ene keer met een verrassend positieve wending, de andere keer net iets anders dan ze ervan had verwacht. Aan verhalen geen gebrek, ze vertelt er graag over…

Lijkt ABCdate jou wel wat?

  • Laat het jouw begeleider weten.
  • Jouw begeleider meldt jou gratis aan. 
  • Daarna kan je inloggen op ABCdate. 
  • En contact maken wanneer jij dat wil. 
De ontmoetingen in levende lijve hebben vanwege de coronamaatregelen plaatsgemaakt voor digitale ontmoetingen

Giechelend vertelt Ellen over een bijzondere ontmoeting die ze via ABCDate opdoet: “Op de chat had ik contact met een leuke knul. Ik vroeg hem: ‘Goh, kom jij ook naar de datingavond?’ en hij reageerde: ‘Ja, ik kom zeker!’ Oké, dacht ik, dan ben ik ook van de partij! Maar ik wist eigenlijk helemaal niet hoe hij eruit zag.Op een gegeven moment had ik oogcontact met iemand verderop. Hij riep: ‘Hé Ellen...!’ Ik ben gelijk bij hem gaan zitten, maar helaas was de avond al snel voorbij. We hadden niet veel tijd om te kletsen en dat vonden we jammer. Onderweg naar de bus kwam hij naast me lopen om te vertellen hoe gezellig hij het vond. Ik vertelde hem dat ik graag meer contact wilde, waarop hij reageerde: ‘daar ga ik voor zorgen!’ Maar dat liep toch anders...” 

Foto A.B.C.Date
"Het hoeft niet per se een relatie te zijn, een vriendschap is net zo leuk. Iemand waarmee je koffie kunt gaan drinken of iets kunt ondernemen: straks wanneer dat weer kan een terrasje pikken of samen ergens wat gaan eten.”

Geef de moed niet op

Helaas verliezen de twee elkaar uit het oog. “We hebben geen contact meer gehad. Aan de ene kant vind ik het heel jammer, maar ik denk dat hij gewoon druk is met zijn kaartenwinkel waarover hij me vertelde.” Ellen geeft de moed niet op en gaat op zoek naar nieuwe ontmoetingen. Vanwege haar verstandelijke beperking is ze al bijna 25 jaar woonachtig bij Prisma en dankbaar dat ze via ABCDate nieuwe contacten kan opdoen. “Het hoeft niet per se een relatie te zijn, een vriendschap is net zo leuk. Iemand waarmee je koffie kunt gaan drinken of iets kunt ondernemen: straks wanneer dat kan weer een terrasje pikken of samen ergens wat gaan eten.” 

De tijd vliegt voorbij

Ellen haalt veel plezier uit de online datingavonden die ze via ABCDate beleeft. “Het is hartstikke leuk! Je ontmoet veel jongens en meiden. We raken gewoon heel leuk met elkaar aan de praat. Je maakt eerst kennis met elkaar, drinkt een kopje koffie en speelt vaak nog een spelletje samen.” De ontmoetingen in levende lijve hebben vanwege de coronamaatregelen plaatsgemaakt voor digitale ontmoetingen. “Toevallig heb ik van de week weer meegedaan met een online datingavond.” Hoewel ze met 20 mensen mogen deelnemen, benoemt Ellen dat iedereen elkaar rustig laat uitpraten." Hoewel Ellen openstaat voor digitale ontmoetingen, staat ze te popelen elkaar weer in levende lijve te mogen ontmoeten. “Dit jaar hoop ik weer een keertje met elkaar iets te kunnen gaan drinken, dat is nog veel leuker!” 

Is ABCdate iets voor jou?