Ambulant wonen: zelfstandig wonen met wat extra hulp

Ineke weet niet eens meer precies hoe lang ze al ambulant woont.

Ineke (65) ontvangt al zo lang zorg van Prisma dat ze niet eens meer precies weet hoe lang. En nog altijd is ze dik tevreden over het ambulant wonen.

IMG_6124_b.jpg

Je ei kwijt kunnen

Ze is er duidelijk over: “Het leven wordt duidelijker en gezelliger met Prisma.” Ineke is dan ook erg blij met de hulp en het adviezen die ze krijgt van haar begeleiders. “Zij helpen mij bij alles. Vooral bij Natasja en Vera kan ik helemaal mezelf zijn. Zij voelen goed aan wat ik nodig heb. Ik vind het echt geweldig. Er wordt op zijn tijd een grapje gemaakt en ik ontvang veel steun en begrip.”

Ook van een afstandje

“Door mijn beperking weet ik niet altijd hoe ik dingen aan moet pakken. Ik heb last van verdriet en spanningen. Mijn begeleiders helpen me daarbij. Dat doen ze met gesprekken thuis, maar ook over de telefoon. Dat is heel handig. Als ik een vraag tussendoor heb, kan ik altijd bellen.”

IMG_6117_b.jpg
“De toekomst vind ik nog wel wat spannend. Ik ben bang om eenzaam te worden. Daarom zoek ik naar een fijne activiteit en blijf ik graag ambulant wonen.”

Steeds zelfstandiger

“Eerst zelf iets proberen en daarna vragen of ik het goed heb aangepakt. Dat heb ik van mijn begeleiders geleerd. Daardoor kan ik steeds beter zaken regelen. Tegenwoordig bel ik bijvoorbeeld zelf naar instanties.

Leer steeds meer zelf doen

met ambulant wonen van Prisma