Prisma biedt cliënten de kans op nieuwe ontmoetingen via ABCdate

Mark: ‘Ik zoek iemand die hetzelfde is als ik’

Tijdens zijn zoektocht naar nieuwe contacten en misschien wel de liefde, komt Mark in aanraking met ABCDate. Hij woont nu twaalf jaar bij Prisma en sinds twee jaar actief op het platform. Mark hoopt er iemand te vinden die hem begrijpt, iemand die dezelfde problematieken ervaart en herkent. Met als doel: wederzijds begrip in de relatie. Mark deelt zijn ervaringen.

“Ik heb zelf ervaren hoe het is om op datingsites als Tinder of Happn actief te zijn. Zodra ik aangeef dat ik onder begeleiding woon, merk ik regelmatig aan de zinsopbouw van de ander dat ze dat niet verwachten. Je stelt mensen teleur. Dat heb ik namelijk zelf ook op ABCDate ervaren. Als mensen hun beperkingen er niet bij zetten en je komt er tijdens een ontmoeting achter dat iemand in een rolstoel door het leven gaat, dan schrik je daar in eerste instantie van.”

 

ABCdate iets voor jou?

  • Neem contact op met je begeleider
  • Jouw begeleider kan een account voor jou aanmaken op ABCdate 
  • Ook cliënten van andere zorgorganisaties zitten op ABCdate 
  • ABCdate is een veilige omgeving

Acceptatie

Transparantie staat bij Mark voorop. “Mensen die net als ik niets lichamelijks mankeren, zijn sneller geneigd om via reguliere datingsites iemand te ontmoeten. Als je vervolgens een aantal keer achter elkaar wordt afgewezen, dan doet dat wel iets met je gevoel. Op het moment dat iemand een bril draagt, hoef je daar niet naar te vragen, dat zie je. Maar met een IQ van rond de 70, sociale vaardigheids problematiek en ADHD, net als ik, is dat niet het geval. Door juist de bepaalde problematiek te benoemen, geef je mensen eerlijk de kans om te bepalen of je wel of niet bij ze past. Dit heeft te maken met de acceptatie dat je een beperking hebt. That’s me: take it or leave it.”

Groeiproces

Mark heeft een bijzonder mooi groeiproces doorgemaakt. “Soms heb ik weleens van die momenten dat ik net als mijn zussen naar Australië wil reizen, maar dat zit er helaas niet in. Nu denk ik steeds vaker op dat soort momenten: ik heb ook dingen bereikt, die zij niet bereikt hebben. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, maar stay positive. Laten we er met z’n allen een feestje van maken, want aan negativiteit heb je helemaal niks.”

‘Het lijkt me heel fijn als er iemand is als je thuiskomt van werk’
Mark 1

Vooruitkijken

Natuurlijk is het ook voor Mark vervelend als een ontmoeting niet slaagt. “Ik besef me als geen ander dat op ABCDate kwetsbare mensen actief zijn. Je wilt iemand niet teleurstellen. Degene die het uitmaakt heeft de klap eigenlijk al verwerkt, de ander komt de man met de hamer tegen. Toen ik het uitmaakte met mijn ex-vriendin heb ik van tevoren haar begeleiders opgebeld. Op zo’n moment kijk ik al vooruit, zodat ik weet dat zij in goede handen is.”
Mark 3

Toekomst samen

Wat Mark zoekt in een relatie? “Ik heb veel energie en ben graag actief bezig met sport, joggen en wandelen. Voor mij is het leuk om iemand te ontmoeten die ook sportief en redelijk zelfstandig is. Iemand die bijvoorbeeld kan reizen met de bus of trein. Daarnaast is het fijn om iemand te ontmoeten die mijn problematiek herkent en begrijpt. Stel je zit even niet lekker in je vel of je hoofd zit vol, dan weet je dat van elkaar. Je begrijpt van elkaar wat je op zo’n moment meemaakt en ik denk dat je daarvan heel sterk wordt in je relatie.” Het lijkt me heel fijn als er iemand is als je thuiskomt van werk. Iemand waar je tegenaan kunt kruipen. Iemand van wie je houdt. Naar die intimiteit ben ik op zoek.”

Wil jij ook nieuwe mensen ontmoeten via ABCdate?

Neem contact op met jouw begeleider