Werken met een matig verstandelijke beperking

Hele dagen thuis zitten, daar heeft Mohamed (23) geen zin in. Hij is daarom blij dat hij andere mensen ontmoet bij activiteitencentrum Griegstraat.

0Y8A7587_B_b.jpg

Koffie en vissticks

Mohamed: “Ik woon nog bij mijn papa en mama, maar ik ga graag naar de dagbesteding. Die is dicht bij huis. Ik zie het als mijn werk waar ik koffie drink en klets met andere mensen. Ik ga met vrijwilligers mee zwerfafval opruimen in de buurt en soms doen we ook samen boodschappen.” Als Mohamed mag kiezen, liggen er sowieso vissticks in het karretje.
0Y8A7402_B_b.jpg
“Mohamed is super attent. Hij ziet het altijd als je naar de kapper bent geweest en geeft constant complimentjes. Hij is echt een charmeur met veel belangstelling voor andere mensen. Als je terugkomt van vakantie is hij de eerste die vraagt hoe het was.” - Andrea, begeleider van Mohamed
0Y8A7452_B_b.jpg

Nederlandse smartlappen

Geliefd is Mohamed bij iedereen op de dagbesteding. Hij zit in een belevingsgroep waarvan alle leden werken op hun eigen niveau. Elke vrijdag maken ze bijvoorbeeld muziek, waarbij Mohamed vaak enthousiast op een trommel slaat. “Wat ik ook leuk vind, is meezingen met Nederlandse smartlappen.”
0Y8A7606_B_b.jpg

Leuke begeleiders

Eén favoriete begeleider heeft Mohamed niet. “Ik vind meerdere mensen leuk. Het is fijn dat ze mij helpen, lief voor mij zijn en grapjes met mij maken. Ze leerden mij om meer te praten en beter voor mezelf op te komen. Nu durf ik mijn mening te geven. Als ik ergens geen zin in heb, doe ik het niet.”

Dagbesteding met een matig verstandelijke beperking

Het gaat volledig op jouw niveau.