Paul | voorzitter cliëntenplatform

240820 106, Bc

"We zijn er om medebewoners een stem te geven"

Paul Berry (46) woont ruim 20 jaar bij Prisma en weet inmiddels als geen ander waar bewoners behoefte aan hebben. Met zijn fysieke beperking kan hij goed functioneren, alleen heeft hij bij sommige taken nu eenmaal hulp nodig. Toch ziet hij vaak genoeg dat de zorg ook anders kan, met meer met oog voor de cliënt. Dat maakt dat hij drie jaar geleden bij het cliëntenplatform terechtkomt. Wat doet het cliëntenplatform precies? En welke meerwaarde brengt het Paul? Hij vertelt er graag over… 

Het cliëntenplatform vertegenwoordigt alle cliënten van Prisma. Dit biedt Paul de uitgelezen kans zijn kwaliteiten goed te benutten. “Een van mijn kwaliteiten is dat ik op kan komen voor een ander en mijn mening kan uiten. Dat vind ik leuk en belangrijk.

Cliëntenplatform

Het cliëntenplatform heeft acht leden en is de schakel tussen de cliënt en Prisma. Het cliëntenplatform mag advies geven bij elke organisatieverandering of -vernieuwing.

Wil jij meer weten over medezeggenschap? Bekijk onze visie in een kort filmpje en lees hoe je kunt meepraten. 

Meer weten
Ik wil het verschil maken en ieders verblijf bij Prisma zo fijn mogelijk
240820 106, Bc (1)

Uitblinken

Paul is een uitblinker in zijn rol naar cliënten toe en inmiddels sinds twee jaar de voorzitter van het platform. “Ik heb zelf een beperking en ik weet waaraan ik me stoor. Het is bijvoorbeeld de mate van zelfstandigheid die voor mij zo belangrijk is. Vanwege mijn fysieke beperking kan ik niet bepalen hoe laat ik naar bed ga, daarin ben ik afhankelijk van de zorgmedewerkers. Zij gaan om 23.00 uur naar bed en ik dus om 22.30 uur. Ik snap dat het moet, maar ik ben ook geen 18 meer..!”, legt Paul uit. Het cliëntenplatform stelt hem in staat om dit soort dingen aan te kaarten. “Ik kan me voorstellen dat medebewoners met een fysieke beperking zich ook daaraan storen. Ik wil het verschil maken en hun verblijf bij Prisma zo fijn mogelijk.”

Meedenken


Naast het onder de aandacht brengen van zijn persoonlijke ervaringen, maakt Paul zich ook hard voor alles wat zich om hem heen afspeelt. “Soms komen er vragen over de zorgbegeleiding bij ons terecht. Een andere keer over de manier waarop cliënten verzorgd worden. Eigenlijk alles wat zich hier op de vloer afspeelt, kunnen we bij het cliëntenplatform oppakken. Hoe meer we horen, hoe beter. Want het is echt belangrijk dat je kunt inspelen op dat wat zich binnen de organisatie afspeelt en dus ook in jouw woning. Ik vind het belangrijk om daar een mening over te hebben en over bepaalde zaken mee te kunnen beslissen.” 

Cliëntenplatform Paul
"Het cliëntenplatform vertegenwoordigt alle cliënten van Prisma. Een van mijn kwaliteiten is dat ik op kan komen voor een ander en mijn mening kan uiten. Dat vind ik leuk en belangrijk.”

Terugblik

Als Paul terugblikt op de afgelopen jaar, concludeert hij dat de lockdown tijdens corona voor veel onrust onder de bewoners heeft gezorgd. “De grenzen zijn zo beperkt. Ik begrijp dat we bepaalde dingen vanuit het belang van onze gezondheid niet kunnen, maar leg dat maar eens uit aan een medebewoner met een verstandelijke beperking. Wij zijn er om die mensen een stem te geven. Mensen met een beperking zijn heel hard getroffen in hun vrijheid en het is aan ons om ze ook in moeilijke tijden iets moois te brengen.” In de zoektocht om mensen een hart onder de riem te steken zijn er vanuit het cliëntenplatform diverse initiatieven ontstaan. ” Met  iets kleins maakt het cliëntenplatform al het verschil en daar wordt Paul nog elke dag blij van.

Paul zit goed op zijn plek binnen het cliëntenplatform, wel kan hij wat hulp goed gebruiken.

Mocht jij als medebewoner van Prisma interesse hebben om ook je stem te laten horen? Laat het ons weten.