Dagbesteding voor cliënten met autisme

Samantha (24) heeft door haar autisme last van prikkels en veranderingen. Prisma helpt haar om een duidelijke structuur en voorspelbaarheid aan te brengen in de dag.

Groeiende eigenwaarde

Zelf haar dag op een goede manier invullen, is door haar autisme te moeilijk. Daarom krijgt Samantha veel hulp van mensen om haar heen. “Uit de dagbesteding bij Prisma haal ik veiligheid en vertrouwen. Ik doe activiteiten die ik leuk vind en bij mij passen. Ik vind het erg fijn om complimenten te krijgen, gezien te worden en anderen te helpen. Hierdoor groeit mijn eigenwaarde.”

KAB_1747_b.jpg

Veel hulp van mensen om haar heen

“Ik heb veel hulp nodig van mensen om mij heen en moet altijd kunnen terugvallen op iemand als er iets niet lukt. Mijn familie is hierin erg belangrijk voor mij. Zij zijn er altijd en helpen mij de dag door. Samen met hen doe ik veel leuke dingen.”
IMG_6256_b.jpg
“Ik vind het leuk om met dieren bezig te zijn. We hebben thuis dan ook veel huisdieren, zoals konijnen, cavia’s en een poes.”
KAB_1745_b.jpg

Mezelf zijn

“De begeleiders van de Griegstraat staan altijd voor mij klaar. Mijn favoriete begeleider is Karin. Ik kan mezelf bij haar zijn en weet wat ik aan haar heb. Thuis vertel ik vaak over Karin, want ik vind het altijd gezellig als zij er is. Maar alle andere begeleiders, zoals Andrea, Marleen, Jac en Michel vind ik ook erg lief en gezellig!”
IMG_6243_b.jpg

Een goede daginvulling

“Mijn dag zit vol leuke dingen, zoals thee drinken, snoezelen, muziek luisteren, kleuren of een film kijken. Het liefst doe ik dingen samen. Bij Prisma leerde ik om mee te helpen in het huishouden, door bijvoorbeeld de tafel te dekken en ik kan groente snijden met het koken. Ik heb het erg naar mijn zin en ik hoop dat ik nog lang alle dingen mag blijven doen die ik leuk vind.”

Leer net als Samantha om jouw dag op een goede manier in te vullen.