0Y8A1326,V1

Balade 6 in Waalwijk | orthopedagogisch dagcentrum

De ontwikkeling van jouw jonge kind is belangrijk. Zeker als er sprake is van een achterstand. Bij Balade 6 in Waalwijk besteden we alle aandacht aan jouw kind.

  Kinderen 

  ODC

  In een woonwijk gelegen

 

Adres

Balade 6
5142 WX Waalwijk

Zeepaardje
Tel.: 06 - 551 522 62
zeepaardje@prismanet.nl 

Dolfijn
Tel.: 06 - 220 827 47
dolfijn@prismanet.nl

Pinguin
Tel.: 06 - 505 021 84
pinguin@prismanet.n

balade horeca 3.jpg (1)

Elk stapje is er één

Renate Stikker is begeleider op het orthopedagogisch dagcentrum op Balade 6 in Waalwijk. “Samen met de ouders bedenken wij een behandelplan waarbij jonge kinderen met een beperking zoveel mogelijk worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. Elk stapje is er één. Hoe klein ook.”

"De kinderen in Waalwijk zijn tussen de 2,5 en 6 jaar oud en zitten maximaal met z’n drieën in een groep. Zo krijgen ze onze volledige aandacht".

Ouders betrekken

Als ouder weet jij wat het beste is voor jouw kind. “Jouw input is daarom essentieel bij het vormgeven van de zorg. We houden zoveel mogelijk rekening met de thuissituatie. Als jouw kind geen tv mag kijken, mag dat op het orthopedisch dagcentrum ook niet”, vertelt Renate.
“Hier mag jouw kind zich op zijn eigen tempo ontwikkelen, in plaats van mee te moeten met de stroom.”

Doelen bedenken

De ontwikkeldoelen lopen uiteen. Renate: “Waar de ene ouder graag wil dat het kind leert praten, heeft de ander juist de wens dat het zindelijk wordt. Wij passen de behandeling daarop aan. Al kunnen we niets garanderen: jouw kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo.”


Overleg met andere professionals

Om de ontwikkeling te stimuleren overleggen we niet alleen met jou, maar ook met andere experts. Een team dat bestaat uit verschillende disciplines houdt jouw kind goed in de gaten. Van gedragsdeskundige tot fysiotherapeut. Wanneer de situatie verandert, sturen we de begeleiding bij.

“Jouw kind op jonge leeftijd al los moeten laten, is heftig. We houden je daarom goed op de hoogte.”

Een luisterend oor

Alles goed regelen is niet altijd makkelijk wanneer je een kind met een beperking hebt. Renate ziet ouders er dagelijks mee worstelen. “Weekendplannen worden verstoord, het papierwerk stapelt op en broertjes en zusjes krijgen niet genoeg aandacht. Het is niet makkelijk voor de ouders. Als ze even stoom af willen blazen, bieden wij daarom altijd een luisterend oor.”

Balade 6 in Waalwijk stimuleert de ontwikkeling van jouw jonge kind.

We vertellen je graag meer over deze locatie. Bel ons.

Andere locaties in de regio:

 

 

Bel ons:
i