Pleegouder of gastgezin worden

Ik wil pleegouder worden.jpg

Ik wil pleegouder worden

Kinderen met een verstandelijke beperking hebben behoefte aan een stabiele woonomgeving. Ze hebben veiligheid en goede begeleiding nodig. Help hen door pleegouder te worden bij Prisma. Wanneer wij vacatures hebben, vindt u ze in het overzicht van onze zorgvacatures.

Voor vacatures voor cliënten - Klik hier
Ga naar vacatures in de zorg
Logeren3.jpg

Logeergezin

Het is veel werk om een kind met een verstandelijke beperking op te voeden. Logeergezinnen stellen hun huis zo nu en dan open zodat ouders op adem kunnen komen. Vaak gaat het om maximaal twee weekenden per maand of een paar dagen in de vakantieperiodes. Wat jou het beste uitkomt. Uiteraard ontvang je een vergoeding. 

Op dit moment zoeken wij:

Neem contact op

“Eens per maand ontvangen wij Bram van 12 met open armen in ons gezin. Bram heeft een ontwikkelingsachterstand en het is voor zowel hem als zijn moeder fijn als hij af en toe ergens anders logeert. Het is genieten om te zien hoe Bram en mijn dochtertje Sanne (4) samen spelen en van elkaar leren. Dan zingt Bram uit volle borst liedjes en staat Sanne erbij te dansen.” 

Gastgezin.jpg

Gastgezin

Als jij liever alleen overdag opvang wil verzorgen, kun je als gastoudergezin aan de slag. Een kind met een verstandelijke beperking draait dan minimaal één dag per maand mee in jouw gezin. Zo kan het kind zich verder ontwikkelen en krijgt het de kans om contact te leggen met leeftijdsgenootjes. Uiteraard ontvang je een vergoeding als gastgezin.

Wil je meer informatie?
pleegzorg Prisma.png

Wat je kan verwachten

Pleegouder worden voor Prisma betekent dat je een kind voor langere tijd in jouw gezin opneemt. Je stelt een plan op waarin je precies uiteenzet hoe je gaat werken aan de ontwikkeling van het kind. Eens in de vier weken kom je samen met de begeleiders pleegzorg. Zij ondersteunen jou bij jouw taak. Uiteraard ontvang je een onkostenvergoeding.
Neem contact op

“Al 12,5 jaar zijn mijn man en ik pleegouder. Op dit moment zorgen we voor 3 pleegkinderen. Ze wonen al bij ons vanaf hun geboorte. We zijn een gelukkig groot gezin waar het er net zo aan toegaat als in andere gezinnen. Een kind verdient het om in een veilige omgeving op te groeien en wij genieten ervan om te zien hoe de jongens opbloeien en zich ontplooien.” - Kitty van de Rijke, pleegouder

 

 

Meer informatie?