Start bouw kindcentrum

IMG 8457

10 februari 2022

Op maandag 7 februari ging de eerste schop de grond in voor de bouw van het nieuwe kindcentrum in Raamsdonksveer. Prisma bouwt dit nieuwe kindcentrum om kinderen en gezinnen met een zorg- of ondersteuningsvraag optimaal te kunnen begeleiden. Het nieuwe gebouw is zorgvuldig ontworpen en ingedeeld om ondersteunend te zijn aan de zorg en zet sterk in op de verbinding tussen kinderen, hun gezinnen en de begeleiders. 

Het gebouw bestaat straks uit twee delen. Er komen 32 zorgwoningen en een orthopedagogisch dagcentrum, die verbonden zijn door middel van een loopbrug. De woningen zijn bestemd voor jonge kinderen tot jongvolwassenen met een ondersteuningsvraag op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Prisma biedt hier straks ook deeltijd wonen en logeerplekken, om gezinnen te ontlasten. Door bijvoorbeeld voor weekenden een logeerplek beschikbaar te stellen voor kinderen met een ondersteuningsvraag. Het gebouw fungeert daarnaast ook als kenniscentrum. Ouders en begeleiders kunnen elkaar hier ontmoeten en ouders kunnen hier informatie krijgen en vragen stellen over de ontwikkeling van hun kind wanneer er zorgen zijn. 

Wilma Claassen, manager zorg Prisma: “Bijzonder is dat we hier ook deeltijd-woningen hebben. Mensen wonen dan een paar dagen hier en een paar dagen thuis. Dat betekent dat we ook kunnen aansluiten op de ontwikkeling van het kind én de ontwikkeling van het gezin.”

Het nieuwe gebouw met het kindcentrum maakt deel uit van de vernieuwing van de buurt Theresiakwartier in Geertruidenberg.

Heb je vragen of zorgen over de ontwikkeling van je kind en wil je dat wij met je meedenken? Dan ben je van harte welkom om contact met ons op te nemen via 088-770 2200.

Blijf op de hoogte van het kindcentrum

En neem gerust vrijblijvend contact met ons op