Joost | complexe zorg

Joost: Begeleider niveau 5 complexe zorg

Een kijkje in de dynamische wereld van de complexe zorg binnen Prisma

Joost: ‘Mijn grootste drijfveer? Na 21 jaar is nog geen dag hetzelfde’

Als we Prisma vergelijken met een sprookje, zit het hier vol van verschillende werelden. Van diverse typen zorg tot unieke cliënten en medewerkers. Als iemand iets over één van deze werelden kan vertellen, is het Joost Verhoeven (42) wel. Het is ruim 20 jaar geleden als hij zijn eerste voetstappen zet binnen de complexe zorg. En daar is hij tot op de dag van vandaag nog steeds werkzaam. Hij geeft een kijkje in deze dynamische wereld.

Maak kennis met ons

In de dynamische wereld van de complexe zorg zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe zorgprofessionals.

Wil jij eerst kennis maken met de complexe zorg voordat jij de volgende stap zet? Bel ons gerust en maak vrijblijvend een afspraak. Je bent altijd welkom. 

  • Charlotte de Cler | recruiter 06-16002233
  • Ria de Leijer (teamleider) 06-13049156 
  • Sylvia van Tienhoven - de Ruijter (recruiter) 06-30986954
meer over de complexe zorg
Joost Img 800 1

Geen dag is het zelfde

Gekscherend blikt Joost terug op zijn carrière binnen Prisma: “Ik ben misschien wel vastgeroest in het gebouw, maar de wereld om mij heen is voortdurend in ontwikkeling.” Dat brengt Joost ook gelijk bij zijn grootste drijfveer om binnen de complexe zorg actief te zijn. “Geen dag is hetzelfde! Er is zoveel dynamiek binnen onze cliëntengroep en dat maakt het altijd boeiend om binnen de complexe zorg te werken.”

Een scherp randje

Deze dynamische wereld heeft de complexe zorg volgens Joost mede te danken aan het ‘scherpe randje’ dat deze manier van zorg kenmerkt. “Hoe goed je jezelf ook voorbereid, cliënten kunnen je altijd weer aan het denken zetten én anders laten handelen. De uitspraak ‘het ei van Columbus’ is de complexe zorg op het lijf geschreven. Vaak als we uiteindelijk een nieuw inzicht hebben gevonden, hoeft er maar iets kleins te gebeuren of dit inzicht kun je alweer achterwege laten en vervolgens van vooraf aan beginnen. Deze wereld is zo veranderlijk en dat zorgt er tegelijk voor dat het er nooit saai is.”

Groepsdynamiek
De doelgroepen waarmee Joost voornamelijk binnen de complexe zorg werkt, zijn cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking met gedragsproblemen. Variërend van twintigers tot 60-plussers. “Vooral de groepsdynamiek is het meest veranderlijk binnen de complexe zorg. Elke cliënt leeft als het ware in z’n eigen wereldje, waarin ze goed voor zichzelf zorgen. Binnen deze wereld proberen ze medewerkers toe te laten en te betrekken. Juist de veiligheid en het vertrouwen tussen cliënten en medewerkers speelt hierin een belangrijke rol. Want er hoeft vanuit een cliënt of medewerker maar iets te gebeuren of je begint weer opnieuw met het opzetten van een veilige omgeving.” 

Joost Testemonial 800
De uitspraak ‘het ei van Columbus’ is de complexe zorg op het lijf geschreven
Het is belangrijk dat er binnen de complexe zorg gelachen wordt.
Joost 1200 Img Text

Match met het team

Joost wil niets liever dan mensen enthousiast maken om te gaan werken binnen de complexe zorg. Nieuwe medewerkers zijn er namelijk meer dan welkom. “We zijn eigenlijk voortdurend op zoek naar mensen die matchen binnen ons team. Voor ons is het allerbelangrijkste dat mensen zich op de werkvloer thuis voelen. Het is belangrijk dat er binnen de complexe zorg gelachen wordt. Natuurlijk gebeuren er zware dingen, maar doordat wij het als medewerkers ‘luchtig’ houden, dragen we bij aan een positieve sfeer. Waardoor medewerkers zelfs buiten het werk met elkaar optrekken. We zijn op zoek naar open, betrokken mensen, die de rust bewaren als het even nodig is. Deze afdeling heeft zoveel dynamiek te bieden, dat zorgt ervoor dat elke dag weer even uitdagend is.”

In de dynamische wereld van de complexe zorg zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe zorgprofessionals.

Wil je een dag meelopen en ontdekken of dit bij jou past? Kom gerust een dagje meelopen.