Shania | Complexe zorg

Shania Complexe Zorg 1

Shania werkt in de complexe zorg

‘Dit is voor mij het mooiste werk wat er is'. 

Ze is pas 20 jaar, maar nu al met veel enthousiasme werkzaam in de complexe zorg bij Prisma. Samen met een gedreven team van collega’s heeft Shania een missie: andere mensen helpen bij hun problemen. Een uitdagende baan waar ze veel voldoening uithaalt. Shania vertelt graag over hoe ze als stagiaire een groei doormaakte en zo bleef werken binnen Prisma.

Ook werken in de complexe zorg?

Prisma is trots op de betrokken medewerkers die zich met hart en ziel inzetten. We breiden ons team graag uit met jouw kwaliteiten. 

Check vacatures
Shania Complexe Zorgg 2

Ik werd getriggerd door verhalen van mijn moeder

Als Shania bij Prisma binnenstapt voor haar stage, is alles nog nieuw voor haar. Een groot team en het werken met mensen die ondersteuning nodig hebben. De ambitie om mensen te helpen, drijft haar om dit te gaan doen. Shania: “Mijn moeder heeft jarenlang in de zorg gewerkt, van haar hoorde ik altijd veel verhalen. Door die verhalen werd ik getriggerd; het leek me mooi om met andere mensen te mogen werken. Om te bereiken wat mijn moeder bereikte: iemand met problemen helpen naar een rustiger en tevredener leven. Dat mag ik nu bij Prisma doen en daar ben ik dankbaar voor.”
'Pas als jij helemaal jezelf durft te zijn op de werkvloer, kun je andere mensen helpen. Door mensen een ware spiegel voor te houden, durven zij zich naar jou open te stellen.”

Een spiegel voorhouden

Shania werkt in de complexe zorg, wat inhoudt dat mensen die ondersteuning nodig hebben meervoudige problematieken ervaren. “Natuurlijk is dit werk soms een uitdaging”, legt ze uit. “Het is niet zo dat je een handleiding hebt waarin staat hoe je dit werk moet doen. Elke hulpvrager is namelijk anders. Je bent in dit werk je eigen instrument. Je moet helemaal jezelf zijn om met mensen te kunnen werken. Pas als jij helemaal jezelf durft te zijn op de werkvloer, kun je anderen helpen. Door mensen een ware spiegel voor te houden, durven zij zich naar jou open te stellen.” 

Shania Complexe Zorg 3
"Ik ben hier om anderen te helpen. Voor mij is dat het mooiste wat er bestaat. Ik vind het prachtig om groei te zien bij de mensen die ik ondersteun, daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.”

Openstaan voor feedback

Pas anderhalf jaar werkt Shania in de complexe zorg bij Prisma, waar ze als stagiaire binnen kwam. In die korte tijd heeft ze al zoveel geleerd over zichzelf. Door het team waarmee ze werkt én door degene die ondersteuning nodig heeft, die ook háár een spiegel voorhouden. “Ik ben de jongste collega op de werkvloer, en ook veel hulpvragers zijn ouder dan ik. Maar dat ervaar ik niet als een belemmering. Als je zelf voor feedback openstaat en graag wil leren, maakt het niet uit hoe oud je bent. Je doel moet duidelijk zijn: ik ben hier om anderen te helpen. Voor mij is dat het mooiste wat er bestaat. Ik vind het prachtig om groei te zien bij de mensen die ik ondersteun, daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.”

Aan mensen die twijfelen over het werken in de zorg of een eventuele omscholing naar de zorgbranche, wil Shania één boodschap meegeven: “Als je het leuk vindt om met mensen te werken en je houdt van uitdaging in werk, dan is de stap naar zorg eigenlijk heel klein. Dan ga je hier ongelooflijk veel voldoening uithalen.” 

Wil jij meer weten over de complexe zorg?

Lees de verhalen van onze medewerkers in de complexe zorg. Of bel ons