IMG 4505

Mensen een leuke tijd bezorgen

Mensen een leuke tijd bezorgen: dat is aan Farouk en Henk wel besteed. Zij werken sinds jaar en dag in lunchroom Lokaal 12 bij Landpark Assisië. Met stilzitten maak je de gepensioneerde Henk niet blij. Als vrijwilliger steekt hij zijn handen dan ook graag uit de mouwen in de spoelkeuken. Farouk, woonachtig bij Prisma, ontfermt zich over de dagelijks verse lunchgerechten. Cliënten en medewerkers halen er alles uit wat er in zit.
IMG 4548

Genieten als ze smullen

Farouk is verzot op het maken van verse soepen en broodjes, dus bij de lunchroom zit hij helemaal op z’n plek. Het is niet voor niets dat Farouk hier graag werkt: voordat hij bij Prisma kwam wonen, heeft hij ruimschoots ervaring opgedaan in de horeca. Dit maakt dat hij vrijwel alles heel goed en zelfstandig kan doen. Welke broodjes zijn er allemaal vandaag? Farouk is er dol op als gasten dat aan hem vragen. “Ik vind het heel erg leuk om de menukaart te maken en om mensen van mijn soep te laten proeven.” Hij geniet ervan om de medewerkers van Prisma van zijn gerechten te zien smullen."
IMG 4539
Ik ken hier heel goed de weg: met mijn scootmobiel kan ik al de briefjes rondbrengen
IMG 4452

Werken met een glimlach

Farouk is hét gezicht van lunchroom Lokaal 12. Zo nu en dan bedient hij een koffietafel, geeft hij uitleg over de broodjes die hij zelf maakt of dekt hij de tafel voor een lunch. Vol trots praat hij over de gerechten die hij er dagelijks met hulp van de medewerkers bereid: “Ik mag kijken welk eten er is en wat er besteld wordt. Als er bijvoorbeeld tomaten zijn, maak ik verse tomatensoep. Maar het allerliefst maak ik champignonsoep, dat is mijn favoriet.” Wat de situatie ook is, zij doen hun werk met een glimlach!

Meer over dagbesteding en werk