Weer met plezier naar de dagbesteding

Roy, B1 4

Na maanden thuiszitten, gaat Roy weer met plezier naar de dagbesteding

Voor de coronacrisis ging Roy 4 keer per week naar de dagbesteding van Prisma. Maar ook die moest dicht. Roy kwam thuis te zitten en dat vond hij maar niets. Nu mag hij  weer 2 dagen in de week naar de dagbesteding toe. Natuurlijk volgens de richtlijnen. Zo moet hij 1,5 meter afstand bewaren en mag hij niet verkouden zijn. “Ik ben blij dat ik er weer heen mag en maak er het allerbeste van”, vertelt hij. 

Stap voor stap - wat kan wanneer?

Prisma probeert zoveel mogelijk dingen weer op te starten. Helaas kan het activiteitencentrum in ieder geval tot 1 oktober 2020 nog niet open zoals we gewend waren van voor de coronacrisis. Wel proberen we steeds een beetje meer te doen met de regels die gelden. 

Bekijk routekaart
Roy, B1 4

Onzekere situatie

Roy heeft autisme en kan daardoor moeilijker met onzekere situaties omgaan. Zoals met de maatregelen tegen het coronavirus. “Ik vind het maar niets. Ik wacht tot alles weer normaal is, maar daar moet je veel geduld voor hebben. Nu mag ik op dinsdag en donderdag weer werken. Dat is fijn, maar toch ook anders dan normaal. Ik kan niemand gewoon gedag zeggen zoals ik gewend ben. En je moet ver uit elkaar zitten.”

Fijn om weer te werken

De dagen bij Prisma besteedt Roy het liefste in de werkplaats van het activiteitencentrum. Daar maakt hij onderdelen voor lantaarnpalenDie zorgen voor stroom op de lamp. Ik zit nu in een ander groepje. Dat is wennen. Dat ik weer mag werken is fijn. En het is leuk dat je weer met elkaar kunt kletsen 

Roy, B1 5
Ik ben blij dat ik weer twee dagen in de week bij Prisma kan zijn.

Veel bellen 

Thuiszitten viel Roy zwaar. Het was soms heel moeilijkIk wandelde veel met mijn vader of moederDat vond ik wel prettig. Gelukkig kom ik uit een warm gezin waar ik mijn verhaal altijd kwijt kan.” Ook had Roy veel contact met zijn persoonlijk ondersteuner van Prisma. “We belden elkaar om even bij te kletsen. En nu ik weer mag werken, kan ik hier voor alles terecht bij het vaste team begeleiders.”  

Het beste ervan maken 

De dagen dat Roy niet bij Prisma is, doet hij andere leuke activiteiten. Als het kan, gaat hij naar de Efteling. “Daar kom ik al 22 jaar. Nu mag je er niet zomaar naar binnen. En het is er anders dan normaal, omdat je afstand moet houden en mensen geen hand mag geven. Ook hier maak ik er het beste van. Ik ben blij dat het weer mag, maar ik hoop vooral dat het leven weer snel normaal wordt.”

Wil jij meer informatie over welke dagbesteding het beste bij jou past?